KARI PEŠIĆ JASAN, VIDIM VELIKU PERSPEKTIVU SRBIJE! Ne, nije u pitanju košarka, Kari je pričao o fudbalu, Piksiju i Portugalu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KARI PEŠIĆ JASAN, VIDIM VELIKU PERSPEKTIVU SRBIJE! Ne, nije u pitanju košarka, Kari je pričao o fudbalu, Piksiju i Portugalu!

Sa reprezentacijom Jugoslavije, šampion Evrope i sveta, za kormilom Nemačke pokorio "Stari kontinent", najbolji u italijanskom Bormiju (Jugoslavija, SP juniora), osvojio Evroligu na klupi Barselone, doneo Evrokup Đironi, jedno od najcenjenijih trenerskih, košarkaških imena svih vremena, u Kući slavnih FIBA, čovek koji zna kako se pobeđuje u najvažnijim utakmicama, naš čovek, Svetislav Kari Pešić, aktuelni selektor najjače selekcije Srbije („Ima li ko jači?“). Pa, kad zna... Da li je spreman da se na nekoliko minuta prebaci na drugi sport?

U nedelju (20:45, Nova S) je važan duel za Srbiju. U Lisabonu, protiv Portugala. Fudbalske kvalifikacije za SP u Kataru.

„Što se mora, nije teško“, kaže Pešić za Sport Klub.

Redosled vašeg sportskog interesovanja: košarka, fudbal… pritom je košarka u sferi posla, fudbal pripada hobiju, i te kako ste upućeni u dešavanja na zelenim pravougaonicima širom Zemljine kugle?

„Nešto i znam, ne sve. Pratim fudbal, volim fudbal, volim Bajern, navijam za Bajern, volim Barselonu, navijam za Barselonu, iznad svega volim Srbiju.“

Kakve su šanse Srbije protiv Portugala, hoćete li da prognozirate rezultat?

„Moj odgovor – ne kladim se, ne ulazim u kladionice.“

Šta primećujete u igri Srbije?

„Vidim fantastičnu perspektivu, doći će i iskustvo. Logično.“

Piksi rukovodi paradom?

„Ide mu od ruke, u ekipu se uselilo samopouzdanje, prisutan je kvalitet, ofanziva je glavna karta, već je dosta urađeno… Bilo bi, naravno, idealno da se napravi novi iskorak već na sledećem ispitu.“

Zadatak je težak, pretežak?

„A, kada je nekome bilo lako u sudaru sa Portugalcima?“, uzvratio je Svetislav Pešić.

Preostaje nam da navijamo, da verujemo, da se nadamo…

SK

Komentari