LEGENDARNI SKOLA! MORAMO RADITI KAO SRBIJA, ARGENTINI TREBA PLAN ZA 20 GODINA! Da li je u pravu, imamo li mi ikakav plan…?

    foto: FIBA
    Podeli
  • LEGENDARNI SKOLA! MORAMO RADITI KAO SRBIJA, ARGENTINI TREBA PLAN ZA 20 GODINA! Da li je u pravu, imamo li mi ikakav plan…?

Krilni centar Armanija i reprezentacije Argentine Luis Skola zabrinut je za budućnost nacionalnog tima Gaučosa.

“Kada me pitate jesam li zabrinut ili nisam… Jesam, ali ne ako ne bude pobeda, to može da se desi. Ipak, na kraju krajeva, ne možemo da izmišljamo igrače. U Milanu sam i ako igramo loše, možemo da dovedemo nove igrače, toga nema u reprezentaciji“, kaže 40-godišnji košarkaš.

Skola je aktuelni vicešampion sa Argentinom, a bio je deo i slavne generacije olimpijskih prvaka 2004. sa Đinobilijem, Noćionijem….

“Naša generacija nije bila stvorena nekim programom, to se jednostavno desilo. Ne znam hoćemo li ikada više imati novog Manua, igrače kao tada nismo imali nikada u svojoj istoriji. Možda neko misli da ćemo sada moći da imamo takve igrače u nizu, ali da li je to realno? Nadam se da će biti tako. Zemlje koje daju igrače najjačim klubovima u kontinuitetu su Srbija, Litvanija, Francuska i Španija. Kada neko ode, neko drugi ih zameni. To mi moramo da stvorimo, plan za narednih 20 godina“, dodaje Skola.

Sportklub

Komentari