LEGENDARNI ZORAN SLAVNIĆ ZA TELEKS.INFO: Srbija može još bolje, Amerikanci su „krš” od tima!

    foto: Printscreen
    Podeli
  • LEGENDARNI ZORAN SLAVNIĆ ZA TELEKS.INFO: Srbija može još bolje, Amerikanci su „krš” od tima!

Pre 41 godinu na Svetskom prvenstvu u Manili košarkaška reprezentacija Jugoslavije je osvojila zlato. „Plave” je na terenu predvodio Zoran Slavnić. „Plavi” su do zlata stigli bez poraza, a u finalu su posle produžetka savladali SSSR 82:81.

Ovih dana Moka se ne odvaja od TV ekrana. Redovno posmatra sve utakmice.

Nesporno je da imamo moćan tim i po ovome što sam do sada video siguran sam da možemo do finala. U prva dva susreta rival je bio suviše slab tako da je teško izvoditi bilo kakav zaključak, ali bez obzira na to očigledno je da imamo kvalitetan sastav. Italija je već bila mnogo ozbiljniji rival. Pobedili smo i to je najvažnije, ali nisam baš oduševljen igrom u tom meču. Mislim da su Italijani bili zreli i za ubedljiviji poraz. Igra celog tima bazira se na učinku Bogdanovića koji do sada igra veoma dobro. Plašim se kako će sve to da izgleda kada protivnik „pritegne” Bogdana. I učinak Jokića mogao bi da bude i veći. Mislim da bi saigrači trebalo još više da ga razigravaju što u prve tri utakmice nisu činili – iznosi Zoran Slavnić impresije o učinku reprezentacije Srbije.

Prvi selektor reprezentacije Srbije o igrama ostalih reprezentacija kaže:

– Celi život sam u košarci i stvarno ne pamtim kada sam video slabije izdanje Amerikanaca. Ovo je stvarno „krš” od tima. Ova selekcija je čak i slabija od one koju smo mi pobedili sedam razlike u Manili. Ono što su oni pokazali je zaista vrlo, vrlo loše. To kako su oni pobedili Tursku se dešava jednom u sto godina. Nisu Amerikanci pobedili u tom meču nego je Turska izgubila dobijenu utakmicu. Mislim da sve reprezentacije još kriju adute za dalji tok takmičenja. I naredne dve utakmice koje se igraju u grupama može još malo da se kalkuliše, ali kada dođe eliminatorna faza onda se tek mogu očekivati prava izdanja svih reprezentacija Još uvek je rano govoriti o favoritima i osvajačima medalja, ali Slavnić je uveren da Srbija može još bolje.

Ubeđen sam da naša reprezentacija može još bolje. Nadam se da će selektor u završnici malo manje da eksperimentiše. U prvoj fazi je bez razloga često vršio izmene ne dozvoljavajući da se uigra jedna postava. Verujem da je to bio deo taktike, ali ćemo videti šta će se dalje događati. Po meni ključna utakmica je četvrtfinalna. Samo jedan loš dan može da bude fatalan jer popravnog više nema. U tim utakmicama lakše je rivalima koji su na papiru slabiji i to može da bude dodatni teret za naše igrače. Posle kreće bitka za medalje i igračima će biti lakše – zaključio je Slavnić.


Teleks.info

Komentari