MICIĆ JASAN, DOBRO JE ŠTO JE KOKOŠKOV UZEO SRBIJU! Kvalifikacije za OI i Olimpijada su prioritet, nemam dilemu oko NBA!

    foto: KSS/FIBA
    Podeli
  • MICIĆ JASAN, DOBRO JE ŠTO JE KOKOŠKOV UZEO SRBIJU! Kvalifikacije za OI i Olimpijada su prioritet, nemam dilemu oko NBA!

Srpski košarkaš Vasilije Micić prešao je igricu u Evropi. On je sa Efesom osvojio Evroligu, bio je MVP kompletnog takmičenja, kao i završnog turnira. Posle toga je turski tim slavio i u domaćem šampionatu i na taj način zaokružio savršenu sezonu. Pred našim plejmejkerom su izazovi u reprezentaciji, ali i velika odluka o nastavku karijere.

Selektor Srbije Igor Kokoškov okupio je sedmoricu igrača, a očekuje se narednih dana da se priključe i ostali. Pred nacionalnim timom je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na pogramu od 29. juna do 4. jula u Beogradu.

– Mislim da je dobra promena koja se desila sa trenerskim kadrom – pričao je Vasilije Micić o reprezentaciji Srbije u intervjuu za “Al Jazeeru Balkan“.

– Osećam da sa Igorom malo bolji odnos. U ovom trenutku sam igrački spreman za sve te stvari. Potpuno sam rasterećen bilo kakvog komentara javnosti i potrebe nekog dokazivanja. Mislim da ovakav mogu biti najproduktivniji za svakoga pa i za nacionalni tim. I to je jedan od glavnih razloga zašto sam bez razmišljanja prihvatiio da igram i kvalifikacije i sada i ranije. Ako bude sve u redu i plasiramo se na Olimpijske igre naravno da bih voleo da budem član reprezenacije, ali ja se uvek vodim time da igram samo sledeću utakmicu.

Dugo se već nagađa da li će sledeće Micićeva stanica biti NBA ili će odlučiti da ostane još u Evropi.

– Vrlo sam svestan šta se dešava oko mene. Nešto što trenutno osećam jeste da gradacijski gledano bih voleo da saslušam ponude, ako se desi iz NBA lige, da čujem šta je to što mogu fer i pošteno da dobijem. Ako je to nešto u čemu se ja ne vidim i ne pronalazim ja sam potpuno srećan sa ostankom u Evropi. Sam ostanak u Efesu je prelepa stvar za mene, potencijalno možda promena videćemo, ali će Efes u tom trenutku imati prioritet da se izjasni pa ćemo da vidimo.

Siguran je da je spreman za odlazak u Ameriku, ali će svakako videti kakve sve opcije mu se nude.

– Nemam dilemu oko odlaska u NBA ligu. Na terenu sam dokazao i izborio se ponovo za to da dobijem ponudu iz NBA lige i mislim da je to pravo merilo za svakog igrača. Ja nisam više tako mlad i tačno se zna šta od mene može da se dobije. Gotov sam proizvod i ako dobijem priliku, želim tamo da je dobijem na terenu. U životu ništa nije garantovano, što pokazuje i moj primer iz Efesa gde sam došao kao drugi ili treći plejmejker pa sam se izborio. Ali već sada možeš da osetiš kroz komunikaciju sa ljudima iz NBA lige da li si deo te priče ili je nešto između – podvukao je Micić.

Republika

Komentari