MISLILI STE DA JE GREG POPOVIČ REKAO SVE O ORLOVIMA! Nije, evo šta on STVARNO MISLI o reprezentaciji Srbije…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MISLILI STE DA JE GREG POPOVIČ REKAO SVE O ORLOVIMA! Nije, evo šta on STVARNO MISLI o reprezentaciji Srbije…

Selektor američke reprezentacije Greg Popovič je posle poraza od Srbije u borbi za plasman od 5. do 8. mesta na Svetskom prvenstvu najpre bio u srdačnim, kratkim razgovorima sa "orlovima", potom na dva minuta održao sastanak sa igračima, da bi onda izašao pred medije. I, uz njegovu hvalu "srpskom talentu", kolegi Aleksandru Đorđeviću i "vatrenom" Bogdanoviću, bilo je tu još nečeg.

Popovič je, na zvaničnoj konferenciji za štampu, u jednom trenutku ostao zamišljen.

Američki novinari su posle uvodnih reči stratega, zaista punih hvale za "orlove", tada imali šta da pitaju njegovog igrača, nekadašnjeg NBA šampiona Harisona Barnsa.

Barns je pre samo tri godine, 2016, u Rio de Žaneiru, sa šest poena učestvovao u demoliranju srpske selekcije u velikom olimpijskom finalu (96:66), pa je predstavnike "sedme sile" zanimalo kakav je njegov osećaj sada, kada je bio i na najvišem vrhu koji može da se dostigne u sportu, a trenutno je deo ekipe koja zbog dva uzastopna poraza u nokaut fazi Svetskog prvenstva treba da u subotu igra za sedmo mesto sa, realno posmatrano, autsajderom Poljskom.

Greg Popovič kao da nije obraćao pažnju u tom trenutku na odgovore Barnsa, koji je iskreno priznao da je njemu čast da igra za svoju državu, da taj ponos osećaju i ostali momci koji nose dres SAD, te da će dati sve od sebe da, "u verovatno poslednjem reprezentativnom nastupu u životu za sve njih", u subotu ostvare trijumf.

Stratega američke selekcije tada je prenulo novo pitanje. Bilo je o tome šta se njemu, zapravo, sviđa u igri Srbije. Jer, reči da neka ekipa poseduje talenat, dobrog trenera i raspoloženog šutera, ipak spadaju u "opšta mesta", a "Pop" svakako nije običan trener, niti su njegove izjave takve. I, rešio je da otvori dušu.

"Znate... Ja sam impresioniran. Impresioniran sam sve ovo vreme srpskim karakterom", započeo je čuveni NBA strateg.

Tada je pojasnio čemu se to divi:

"Srbi od svog karaktera ne odustaju. Drže ga se, čvrsto. I, ta njihova izdržljivost, ta upornost u nameri da se sprovede u delo ono što smatraju dobrim, koliki god da izazov tada navali na njih. E, to. I, upravo je ova naša utakmica s njima sve to pokazala".

Na tome se nije zaustavio 70-godišnji strateg, koji je pet puta bio šampion NBA lige kao šef stručnog štaba San Antonio Sparsa, a triput bio proglašavan za najboljeg trenera najjače lige na planeti. Naprotiv:

"Ova srpska ekipa je, na sve to, veoma iskusna. Saša (Đorđević) stvarno radi dobar posao sa tim momcima. Ali, nisu oni samo talentovani! Oni igraju ovu igru na tako fantastičan način. U svakoj, ali svakoj situaciji kada imaju igrača koji ostane slobodan, njemu ide lopta. Nema izuzetaka. Pritom, oni su sjajan "drajv en kik" tim (uprošćeno: igrač prodorom na sebe 'navuče' odbranu, ali proigra nekog bočno ili iza sebe, ko iz tog defanzivnog razloga ostane sam). Kada kažem sjajan tim u tome, zaista to mislim. A naravno, stvarno su talentovani. I, to vam je to!", zaključio je analizu Greg Popovič.

Podsetimo, Srbija će posle pobede nad reprezentacijom SAD od 94:89 igrati u subotu, 14. septembra, od 14 sati protiv Češke za peto mesto na Mundobasketu u Kini.

Blic.rs

Komentari