PARTIZAN EKSPRESNO NAŠAO ZAMENU ZA VOLDENA! CRNO-BELI DOVODE AMERA KOGA GODINAMA JURE?! Vreme je za Kodija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN EKSPRESNO NAŠAO ZAMENU ZA VOLDENA! CRNO-BELI DOVODE AMERA KOGA GODINAMA JURE?! Vreme je za Kodija!


Košarkaško tržište nije previše obimno i ponuda nije preterano raznovrsna, pogotovo za klubove sa skromnijim finansijama. Zato ne čudi kada se srpski timovi “potuku” oko istih pojačanja. Tako je situaciju posebno zakomplikovala Crvena zvezda dovođenjem Korija Voldena iz Partizana. Doduše, ta informacija još nije potvrđena, ali utisak je da je transfer izvestan.

Kako bilo, crno-beli su ostali bez plejmejkera pošto je Volden raskinuo ugovor, a teško da će ih utešiti to što su zaradili 150.000 evra na ime obeštećenja. Razlog je taj što moraju da pronađu novog organizatora igre za sledeću sezonu.

Plejmejkeri su uz centre i najtraženiji igrači na tržištu, pa je zato ponuda prilično skromna. Zbog toga su čelnici Partizana morali da se ponovo okrenu igraču sa kojim su već pregovarali – Kodiju Miler-Mekintajeru.

Ovaj 25-godišnji Amerikanac iz Cedevita Olimpije je još u maju stupio u kontakt sa crno-belima. Tada ipak nije došlo do dogovora, a imenovanjem Saše Obradovića na mestu novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde pojavile su se priče i o Mekintajerovom prelasku na Mali Kalemegdan.

Ukoliko Volden definitivno potpiše za crveno-bele, onda poslednji šampion ABA lige više neće morati da traži plejmejkera. U tom slučaju će Partizan da bude mnogo bliži potpisu Mekintajera.

Kontakt je ponovo uspostavljen. Sada je Amerikanac na potezu.

Miler-Mekintajer nije izabran na NBA draftu 2016. godine, pa se posle toga preselio u Belgiju. U prvoj sezoni u Levenu je bio najbolji strelac i asistent belgijskog šampionata, što ga je preporučilo Parmi iz Perma.

U Rusiji je igrao i za Zenit, a u Cedevita Olimpiju je došao ove sezone. Ovaj 191 centimetar visoki košarkaš je na 21 utakmica ove sezone u ABA ligi prosečno beležio učinak od 14 poena i 5,1 asistencija po utakmici. Za dva poena je bio precizan u 51,6 odsto sluča, dok je za tri poena bio nešto lošiji, sa 33,3 odsto uspešnosti.


Komentari