PARTIZAN MORA DA PORADI NA IGRAČKOM KADRU, NE MOŽE ŽOC SA SADAŠNJIM TIMOM DA ČINI ČUDA! Dragan Nikolić analizirao crno-bele!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN MORA DA PORADI NA IGRAČKOM KADRU, NE MOŽE ŽOC SA SADAŠNJIM TIMOM DA ČINI ČUDA! Dragan Nikolić analizirao crno-bele!

Doskorašnji trener Borca iz Banja Luke, Dragan Nikolić, rekao je u razgovoru za MaxBet sport kako Partizan mora da pronađe put do povratka u Evroligu. Kako navodi, porazom od Burse nisu potonule sve lađe, ali za veće ambicije neophodno je da se poradi na samom igračkom kadru.

KVALITET NA TERENU NIJE NI PRIBLIŽAN ONOM NA KLUPI

Nikolić poručuje da će leto pred nama biti zanimljivo, kao i odluke koje će da se donose u klubu.

- Jedna od opcija je da se nastavi određeni kontinuitet, ali videli smo ove sezone da rezultat nije prema očekivanjima navijača. Druga je solucija da se tim napravi "preko noći", što ne smatram da je loše. Ovi igrači jesu dobri momci, ali nisu upili znanje koje im je Željko preneo. Mislim da bi trebalo da svoje mesto pod košarkaškim suncem potraže u nekom drugom klubu. Očekujem da će Partizan da se opredeli u narednoj sezoni za kvalitetniji tim koji će da ostvari bolji rezultat. Iza crno-belih je sušan period...Biće zanimljivo ovog leta.

On je priao i o tome do koje mere pojedinim igračima može da se daje kredit na osnovu njihovih godina?

- Potrebno je puno vremena da se odgovori na to pitanje. Najviše vere i ulaganja je opravdao Balša Koprivica koji je dragocen kapital za budućnost Partizana. Nije stvar da li si najmlađi klub u Evrokupu ili da li imaš manje ili više stranaca, Partizan mora da ostvari rezultat. Željko Obradović je jednak sa osvajanjem Evrolige i sigurno da vam je potreban određeni kvalitet kada imate trenera takvih ambicija. Jedina važna stvar za Partizan je povratak u Evroligu, sve ostalo treba da se ostavi po strani.

ZVEZDA FAVORIT ZA OSVAJANJE ABA LIGE

Po njemu favorit za osvajanje ABA lige je Crvena Zvezda

- Budućnost za početak treba da izbaci sjajnu ekipu FMP-a iz Železnika, Cedevita Olimpija Igokeu, koju sa klupe vodi prošlogodišnji najbolji trener ABA lige. Pored toga imaju i sjajnog sportskog direktora, Vuka Radivojevića. Pozdravljam odluku da se šest ekipa bori za plej-of, model je dosta interesantan. Ako gledamo projektovana polufinala, Zvezda jeste favorit protiv Cedevita Olimpije, koja sa druge strane izgleda kao "kaznena ekspedicija". Ljubljančani u ovom trenutku igraju najbolju košarku na ovim prostorima. Partizan igra protiv Budućnosti koja jeste u padu, ali ima trenera koji zna da osvaja ABA ligu i pobeđuje kad treba. Neće to da bude izlet Partizanu, posebno u Podgorici - rekao je Nikolić, pa nastavio:

- U ovom momentu Zvezda je favorit, posebno zbog prednosti domaćeg terena. Gledajući nekoliko godina unazad, na prste jedne ruke mogu da se izbroje Zvezdini porazi u dvorani "Aleksandar Nikolić". Partizan ima dva puta do Evrolige, jedan je preko ABA, a drugi preko pozivnice koju zaslužuju kao velikani evropske košarke. Ukoliko se crno-beli vrate u Evroligu, nemam dilemu da će tim preko noći da bude iz korena promenjen.

Maxbetsport


Komentari