PROCURELO! ZVEZDA UZMA PLEJA BARSE! U KOMBINACIJI JE I NEMANJA NEDOVIĆ! Obradović sprema paklen tim za ABA i Evroligu!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • PROCURELO! ZVEZDA UZMA PLEJA BARSE! U KOMBINACIJI JE I NEMANJA NEDOVIĆ! Obradović sprema paklen tim za ABA i Evroligu!

Na meti crveno-belih se nalazi košarkaš Barselone Kevin Pangos. Plejmejker Barselone i kanadske reprezentacije pregovara sa Zvezdom i postoji obostrana želja za početkom saradnje. Treba imati u vidu i činjenicu da je nedavno prvi čovek kluba Nebojša Čović rekao da ovog leta neće biti gomilanja stranaca. Zato je njegova prva želja i dalje Nemanja Nedović.

Pangos je rođen 1993. u Ontariju, a roditelji su mu poreklom iz Slovenije, pa ima i njihov pasoš. U početku je trenirao hokej na ledu, a onda se prebacio na košarku. Okušao se 2015. na draftu, ali ga nije izabrao nijedan klub.

Od tada se preselio u Evropu. Prvo je je jednu sezonu igrao za Gran Kanariju, a onda je naredne dve godine proveo u Žalgirisu. U Barseloni je od 2018. godine.

Sa Žalgirisom je 2018. osvojio treće mesto na finalnom turniru Evrolige koji je održan u Beogradu. Tada je izabran u drugu najbolju petorku ovog takmičenja.

Do sada u Evroligi ima učinak od 9,5 poena po utakmici uz 4,1 asistenciju i 1,9 skokova

SD

Komentari