RADOJA SMIRUJE DELIJE, POSLE DOLASKA MITROVIĆA I IVANOVIĆA! Zvezda mora da pravi velike promene, to nije dobro!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • RADOJA SMIRUJE DELIJE, POSLE DOLASKA MITROVIĆA I IVANOVIĆA! Zvezda mora da pravi velike promene, to nije dobro!

Crvena zvezda otvorila je ove nedelje prelazni rok, tako što je u jednoj večeri najpre dovela Nikolu Ivanovića, kombo-beka Budućnosti, a onda je ozvaničila i dolazak Luke Mitrovića, krilnog centra Podgoričana i bivšeg kapitena crveno-belih.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je za "Sportski žurnal" da veruje u obojicu i da je u radu sa njima postao uveren da će pomoći timu koji vodi.

"Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja", rekao je trofejni trener.

Zanimljivo je da je Radonjić prvi put vodio Ivanovića još 2011. u Budućnosti, a u narednim godinama putevi rođenih Podgoričana su se razišli. Radonjić je 2013. stigao u Zvezdu, a Ivanović se afirmisao u Megi, s kojom je 2016. osvojio Kup Koraća, pa se vratio u Budućnost na velika vrata i vodio je do titule.

"Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde", rekao je Radonjić.

Radonjić i Mitrović su duže sarađivali i poznato je koliko je ta saradnja bila uspešna. Uostalom, Novosađaniin je sa crveno-belima osvojio po tri titule ABA lige i Superlige Srbije i sve ih je podigao uz najtrofejnijeg Zvezdinog trenera.

"O Mitroviću nema potrebe previše trošiti rečli, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti".

Ivanovićev i Mitrovićev dolazak pratila je i vest o nizu drugih potencijalnih pojačanja. Stefan Jović i Aleksa Avramović i drugi pominju se kao Zvezdine novajlije, a Radonjić o glasinama kaže...

"Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak", dodao je Zvezdin trener.

Kada će biti novih potpisa na Malom Kalemegdanu?

"Proces selekcije ekipa praktično je počeo dan posle izuzetno teške i uspešne sezone. Tražimo najbolja moguća rešenja koja su nam dostupna. Odnosno, tražimo igrače koji ce pomoći Crvenoj zvezdi da napravi iskorak u Evroligi gde je prošle sezone imala 10 pobeda. Razumljivo, nezahvalno je pričati o konkretnim imenima, dok su proces selekcije i razgovori sa igračima u toku. Ali, uveren sam da ćemo na kraju tog procesa, u skladu da našim mogućnostima, napraviti tim koji ce biti konkurentniji na evro sceni i koji ce imati više pobeda nego minule sezone. Razumem veliko interesovanje javnosti, ali očekujem i da navijači razumeju proces koji je u toku".

Mondo

Komentari