RISTIĆ SE NADAO POZIVU KOKOŠKOVA, ALI…Mladi centar Crvene Zveude razbija u VTB ligi, SAMO JE ŠVED BOLJI OD NJEGA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RISTIĆ SE NADAO POZIVU KOKOŠKOVA, ALI…Mladi centar Crvene Zveude razbija u VTB ligi, SAMO JE ŠVED BOLJI OD NJEGA!

Srpski košarkaš Dušan Ristić govorio je o dosadašnjem toku sezone. Ristić ove godine nastupa za Astanu, gde se nalazi na pozajmici iz Crvene zvezde.

Mladi centar osvrnuo se na svoje (sjajne) partije ove sezone, iskustvo koje je dobio u Crvenoj zvezdi i izostanak poziva u reprezentaciju.

Ristić ove sezone igrajući za kazahstanski tim beleži 15,7 poena i 10,9 skokova, što je značajan napredak od prikazanog u Zvezdi prošle sezone. On je trenutno drugi po indeksu korisnosti u celoj ligi, iza samo Alekseja Šveda.

"Iskren da budem, cilj ove sezone mi je bio da postanem bolji košarkaš i da igram protiv najboljih u Evropi. Želeo sam da povratim samopouzdanje i pokažem sebi da mogu da igram na najvećem nivou u Evropi", rekao je Ristić za "Eurohoops".

On je zahvalan Zvezdi na prilici, kao i treneru u Astani Emilu Rajkoviću.

"Mislim da je to kombinacija oba. Sada imam veću ulogu i više odgovornosti, što me tera na to da budem bolji. Verujem i da iskustvo koje sam dobio u Zvezdi znači mom poboljšanju, kao i da mi je to dalo priliku da se priviknem na Evropu", ističe Ristić.

Mnogi su očekivali da Ristić bude pozvan u reprezentaciju Igora Kokoškova za kvalifikacione mečeve protiv Finske i Gruzije, ali se to nije desilo.

"Lagao bih kada bih rekao da se nisam nadao da ću biti pozvan u reprezentaciju, da ću barem videti svoje ime na spisku, uzimajući u obzir da imam dobru godinu iza sebe. Uprkos svemu tome, nisam to shvatio lično. To sam više iskoristio kao motivaciju kako bih radio još jače i bio još bolji. Košarku planiram da igram sve dok mi telo bude dozvoljavalo i nadam se da ću jednog dana imati priliku da predstavljam svoju zemlju. Korak po korak", iskren je Ristić.

B92.net/Mediji

Komentari