(VIDEO) TIM JE SKOCKAN! ZVEZDA POTPISALA NBA PLEJA, Lorenco Braun je igrao za za Filadelfiju, Minesotu, Feniks i Toronto!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • (VIDEO) TIM JE SKOCKAN! ZVEZDA POTPISALA NBA PLEJA, Lorenco Braun je igrao za za Filadelfiju, Minesotu, Feniks i Toronto!

Američki košarkaš Lorenco Braun novi je plejmejker Crvene zvezde, potvrdio je regionalni i srpski prvak. Braun ima 28 godina i iskustvo u NBA ligi nastupajući za Filadelfiju, Minesotu, Feniks i Toronto, gde je postao prvi igrač u istoriji s potpisom "two way contract", zarađenog titulom MVP-ja G lige u dresu filijale Reptorsa.

U Zvezdu dolazi iz kineske ekipe Gvangdžu Lajons, a ranije je u toj zemlji igrao i za Ženjang Golden Buls.

Braun je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Reč je o igraču koji do sada nije igrao u Evropi, već je karijeru izgradio u SAD i Kini. Prošlu sezonu je počeo u redovima šampiona NBA lige Torontu, a završio u Kini u Gvanžuu.

Visok je 196 centimetara i osnovna pozicija u timu mu je organizator igre. NBA karijeru počeo je u dresu Filadelfije 2013. godine, a tokom profesionalne karijere nastupao je i za Minesotu, Finiks, kao i za njihove ekipe u G ligi. Tokom 2016. prvi put se otisnuo u Kinu.

Pre njega tim Milana Tomića se pojačao Derikom Braunom (Efes), Džejmsom Gistom (Panatinakos), Čarlsom Dženkinsom (Himki) i Ognjenom Kuzmićem (Real Madrid).

Teleks.info/Tanjug


Komentari