ZVEZDA DOVELA AMERA ZA PLEJA, ODGOVOR PARTIZANU ZA ANGOLA! Кalin Lukas igrao je za Olimpijakos, Memfis…

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA DOVELA AMERA ZA PLEJA, ODGOVOR PARTIZANU ZA ANGOLA! Кalin Lukas igrao je za Olimpijakos, Memfis…

Crvena zvezda je dovela pojačanje na poziciji plejmejkera uoči najvažnijeg dela sezone. Novi član crveno-belih je postao Amerikanac Кalin Lukas (30, 185), piše Red Star Belgrade.

Iksusni plejmejker u Zvezdu dolazi kao slobodan igrač, a prošlu je proveo u NBA razvojnoj ligi gde je na 38 utakmica prosečno beležio 21,8 poena i 5,5 asistencija. Svoju evropsku karijeru započeo je u Olimpijakosu u sezoni 11/12, ali tokom sezone bio je otpušten i prebačen u turski Banvit, gde je igrao godinu i po dana.

Nakon dve sezone u Evropi, vratio se u Sjedinjene Države i igrao dve godine u Ajovi iz razvojne lige, gde je između ostalog zabeležio i jedan nastup u NBA ligi u dresu Memfisa. Na kraju sezone 2014/15. vratio se u Tursku i odigrao sezonu i po u Ankari, gde je na 37 utakmica prosečno beležio 16,2 poena i 4,8 asistencija. Nakon toga imao je i epizodu u Hapoelu iz Jerusalima.

Angažovanjem Lukasa Crvena zvezda je "odgovorila" Partizanu na dovođenja Brajana Angole i nema sumnje da će se u ABA ligi voditi žestoka borba za šampionski prsten. Tim Dragana Šakote prethodno će, u poslednja tr kola regularnog dela sezone, morati da izbori plasman u doigravanje.

SD/Mediji

Komentari