A, SAD JURIŠ NA NBA TITULU, JOKIĆ DOBIO DVA BRUTALNA POJAČANJA! Denver posložio kockice, više nema izgovora...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • A, SAD JURIŠ NA NBA TITULU, JOKIĆ DOBIO DVA BRUTALNA POJAČANJA! Denver posložio kockice, više nema izgovora...

Nikola Jokić će konačno dobiti podršku na centarskoj poziciji pošto u Denver Nagetse stiže Džavejl Mekgi, dok na poziciju krilnog centra dolazi Eron Gordon.

Mekgi, momak koji je javnosti poznatiji kao akter bizarnih situacija na terenu nego po svom košarkaškom umeću, će ipak imati veliku vrednost za ekipu iz Kolorada, s obzirom na to da je Jokić praktično jedini centar u timu.

Sa Mekgijem, koji je prethodni deo sezone proveo u ekipi Klivlend Kavalirsa, Denver će dobiti igrača više u rotaciji, što će značiti i manju razliku između rezultata ekipe u momentima kada Jokić nije na parketu.

U suprotnom smeru će doskorašnji član Nagetsa koji nije opravdao očekivanja Ajzea Hertenštajn, uz dva pika narednih draftova. U pitanju su nezaštićeni pik druge runde 2027. i zaštićeni pik druge runde druge runde 2023. godine.

Mekgi ima 33 godine, a u NBA je od 2008. godine kada su ga Vašington Vizardsi izabrali kao 18. pika na draftu.

On je u prestonici proveo četiri godine, potom je tri sezone nosio dres Denvera, da bi potom zaigrao za Dalas, Golden Stejt i Los Anđeles Lejkerse.

Sa timom Voriorsa je osvojio dva šampionska prstena, a prošle godine je bio deo šampionskog tima Lejkersa.

Nešto više od sat vremena nakon dolaska Mekgija, američki mediji objavili su informaciju da je Denver dogovorio i dolazak Erona Gordona, dosadašnjeg krilnog centra Orlando Medšika.

U zamenu za dvadesetpetogodišnjeg Gordona, put Orlanda krenuće bek Geri Heris, mlada zvezda Ar DŽej Hempton i pik prve runde.

To znači da je Orlando poslednjeg dana prelaznog roka ove sezone trejdovao tri najbolja igrača ekipe, odnosno, pored Gordona, Nikolu Vučevića u Čikago i Evana Furnijea u Boston za dva pika druge runde.


Komentari