BJELICA IDE U FILADELFIJU, SRPSKI SAKRAMENTO JE ISTORIJA! Vodeći tim istoka hoće titulu NBA, a Nemanja je idealan za taj posao!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BJELICA IDE U FILADELFIJU, SRPSKI SAKRAMENTO JE ISTORIJA! Vodeći tim istoka hoće titulu NBA, a Nemanja je idealan za taj posao!

Ekipa koja je do skoro važila za "srpski" Sakramento, uskoro bi mogla da ostane bez poslednjeg preostalog srpskog člana.

Naime, kako prenosi Atletik i njegovSrpski košarkaš Nemanja Bjelica, uskoro bi mogao da promeni sredinu u NBA ligi, pošto će najverovatnije napustiti Sakramento i putem razmene igrača otići u Filadelfiju, pišu mediji u SAD. novinar Sem Emik, Filadelfija seventisiksersi zainteresovani su za usluge Nemanje Bjelice, kojeg bi doveli putem trejda.

Bjelica je prošle sezone igrao statistički najbolju sezonu u NBA ligi, ali je ove veći deo mečeva proveo na klupi, bez minuta.

Za Sakramento je nastupao u 10 utakmica ove sezone, beležeći u proseku nešto više od šest poena i tri skoka.

Srpski krilni košarkaš poslednjih 14 uzastopnih mečeva nije ulazio u igru, pa mediji u SAD navode da Kingsi ne računaju na njega, te da će uskoro biti trejdovan.

Filadelfija prednjači u želji za dovođenjem Bjelice, ali još uvek nije poznato čega bi morala da se odrekne.

Seventisiksersi su trenutno prvoplasirana ekipa na Istoku sa učinkom od 18 pobeda i devet poraza, dok su Kingsi deseti na zapadu sa po 12 pobeda i poraza.

Nemanja Bjelica ima 32 godine, tokom NBA karijere nastupao je još za Minesotu, dok je u Evropi igrao za Traiskirhen, Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče.

Pre Bjelice, Sakramento je napustio njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović, selektor i trener Igor Kokoškov, ali i nekadašnji igrači i funkcioneri Vlade Divac i Peđa Stojaković.

RTS

Komentari