JOKIĆ ĆE BITI MVP NBA! AMERI IZABRALI 10 KOŠARKAŠA KOJI BI MOGLI DA PONESU TITULU NAJBOLJEG! Veliko priznanje za Srbina!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ ĆE BITI MVP NBA! AMERI IZABRALI 10 KOŠARKAŠA KOJI BI MOGLI DA PONESU TITULU NAJBOLJEG! Veliko priznanje za Srbina!

Dok se košarkaši NBA lige uveliko spremaju za pripremne mečeve pred početak naredne sezone, u sportskim medijima se već daju prognoze o potencijalnim favoritima, očekivanim rezultatima i najboljim igračima. Tako je našeg internacionalca Nikolu Jokića sportska mreža ESPN već uvrstila među 10 igrača za koje se očekuje da budu najefikasniji u narednoj sezoni.

Američka sportska mreža ESPN napravila je listu igrača od kojih očekuje da budu najbolji u predstojećoj sezoni a košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić našao se na desetoj poziciji

„Jokić je pokazao kako može da pomogne timu na nekoliko načina - protiv Jute Džez, tražili su da bude poenter, beležio je prosečno 26,3 poena. To je palo na 24,4 protiv Klipersa, ali je Jokić dominirao u skoku (13,4) i prosečno beležio 6,6 asistencija. Iako je bio limitiran problemima sa faulovima protiv kasnijih šampiona Lejkersa, prosečno je pogađao 58% šuteva za dva poena", piše u analizi ESPN.

Na prvom mestu liste našao se Lebron Džejms, iza njega su Entoni Dejvis i Janis Adetokumbo.

Na četvrtoj poziciji je Luka Dončić, a na petoj Kavaj Lenard, među 10 za koje se očekuje da budu najbolji su još Kevin Durent, Damjan Lilard, Stef Kari i Džejms Harden.

Pripremne utakmice počinju da se igraju već ovog vikenda a nova NBA sezona počinje 22. decembra

RTS

Komentari