JOKIĆ OPET AMERE OSTAVIO BEZ TEKSTA! KAKAV GOD RAČUN IZVELI, SRBIN JE NAJBOLJI! NBA ovako nešto nije videla - ALI NIKAD!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ OPET AMERE OSTAVIO BEZ TEKSTA! KAKAV GOD RAČUN IZVELI, SRBIN JE NAJBOLJI! NBA ovako nešto nije videla - ALI NIKAD!

Nikola Jokić je i ove sezone jedan od glavnih kandidata za MVP priznanje. Centar Denver Nagetsa iz večeri u veče pruža briljantne partije.

Statističari u NBA su izračunali da Jokić ove sezone ima preko 65 odsto uspešnosti prilikom šuta za dva poena, što je za četiri odsto bolje nego što je Šakil O'Nil imao ikada u karijeri.

Po tom parametru je bolji i od rivala iz Filadelfije, Džoela Embida.

Zanimljivo je da je Jokić po procentu efikasnosti četvrti u ligi, taj procenat se kreće na 66,2 odsto u ovoj sezoni, što je neverovatno ako se ima u vidu da ne pokušava da gađa više od četiri trojke po meču.

Ipak, pri šutu za dva poena je zaista sjajan.

Njegov procenat šuta za dva poena je 65,1 odsto, što je za četiri odsto više nego što je Šakil O'Nil imao ikada.

I da sve bude interesantnije, Jokić je uspešniji i pored toga što je O'Nil imao sedam puta više zakucavanja od centra Nagetsa!

Nekadašnja zvezda Lejkersa, Medžika i Hita imala je prosečno oko 220 zakucavanja po sezoni.

S druge strane, prednost Jokića je u tome što je u stanju da zavara protivnika fintom prilikom šuta, odličan je u radunogama i to često vodi do šuta koji je jako teško izblokirati.

Otuda, ovo je jedna od njegovih prednosti u toj trci za MVP priznanje i ove sezone.

B92.net

Komentari