KAKO ĆE JOKIĆ IZGLEDATI POSLE KARANTINA, TREBA LI DENVER DA BRINE?! Ako je se pita Tom Lej "grumenje" bi moglo da ima veliki problem!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KAKO ĆE JOKIĆ IZGLEDATI POSLE KARANTINA, TREBA LI DENVER DA BRINE?! Ako je se pita Tom Lej "grumenje" bi moglo da ima veliki problem!

Američki novinar Tom Lej zabrinut je zbog Nikole Jokića i njegovog potencijalnog fizičkog stanja kada se završi karantin i nastavi sezona.

Srpski košarkaš na početku sezone imao je nekoliko kilograma viška što je i sam priznao u intervjuu za ESPN.

Na Svetskom prvenstvu u košarci i na početku takmičarske godine u NBA bilo je jasno da Jokić ima višak kilograma, odnosno da se ugojio tokom leta kada nije bilo košarke.

Zbog toga se navijači, ali i novinari koji prate Denver plaše za fizičku spremu srpskog košarkaša kada se pandemija koronavirusa završi i sezona nastavi.

"Prestravljen sam da vidim kako će izgledati Nikola Jokić posle karantina", napisao je novinar Tom Lej koji je dugi niz godina radio na poznatom portalu "Deadspin".

Jokić je u februaru u intervjuu za ESPN kazao da je u toku sezone smršao 11 kilograma.

"Mislim da nisam ovako dobro šutirao u prvom delu sezone. Šutevi su mi bili previše kratki, a imao sam i preveliku kilažu. Izgubio sam oko 10-11 kilograma i mnogo bolje se osećam. Naš kondicioni trener Filipe, koji je pet godina sa nama, propisao mi je ishranu i napravio plan treninga. Zajedno smo prošli kroz taj proces", rekao je Jokić u februaru.

NBA sezona prekinuta je 11. marta kada je Rudi Gober testiran pozitivan na koronavirus.

Kako je sitaucija u SAD veoma teška, najranije kada bismo mogli da gledamo najbolju košarku na svetu su jun ili jul, a onda ćemo i videti ko je u kakvoj formi i fizičkoj spremi.

Jokić je ove sezone odigrao 65 utakmica i prosečno je beležio 20,2 poena, 10,2 skokova, 6,9 asistencija, uz jednu ukradenu loptu, dok je Denver treći na Zapadu sa skorom 43/22.

B92.net

Komentari