METLA U DENVERU, NAGETSI DRASTIČNO MENJAJU TIM! Doveli su šutera iz Detroita, hoće li im on pomoći u borbi za...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • METLA U DENVERU, NAGETSI DRASTIČNO MENJAJU TIM! Doveli su šutera iz Detroita, hoće li im on pomoći u borbi za...

Nikola Jokić je dobio novog saigrača, a ostao bez dvojice dosadašnjih. Posle brojnih povreda igrača Denver Nagetsa, ali i previše dugog čekanja da gorostasni Bol Bol, čiji je otac legendarni centar Manute Bol, pokaže svoj potencijal, uprava kluba iz Kolorada je rešila da ga se odrekne.

Naime, kako je javio novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski, Denver je Bola poslao u Detroit, a zauzvrat je dobio šutera Rodnija Mekgrudera, kao i pravo na jednog budućeg pika druge runde (kojim Pistonsi raspolažu iz ranijeg dogovora sa Bruklin Netsima).

Mekgruder ima 30 godina, posle koledža (Kanzas stejt) nije draftovan, pa je igrao u mađarskom Atomeromuu, zatim u razvojnoj NBA ligi za Mejn i Siuks Fols, a od 2016. do 2019. nastupao je za Majami Hit.

Tamo je ostvario i najzapaženije partije (primera radi, u šampionatu 2018/2019 ubacivao je prosečno 7,6 poena i imao 3,6 skokova, te 1,7 asistenciju za prosečno 23 i po minuta po utakmici, a bio je starter 45 puta).

Potom se preselio u Kliperse, za koje je nastupio 56 puta, a prošle sezone je u Detroitu dobio šansu samo na 16 mečeva.

Čuven je i njegov "okršaj" sa zvezdom Golden Stejta, Klejom Tompsonom, koji se noćas vraća NBA košarci posle duge pauze, a koji je Mekgrudera posle manje "frke" nazvao "nervoznim jer verovatno uskoro leti iz lige (pošto sa nju nije talentovan)".

Inače, Denver je rešio da momka koji se odlično pokazao tokom tri desetodnevna ugovra, Dejvona Rida, "potpiše" kao igrača s dvojnom registracijom (može da nastupa i za Nagetse, i za njihovu filijalu u Razvojnoj ligi), a otpustio je Petra Kornelija.

Što se glavne zvezde Nagetsa tiče, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26 poena po meču, ima čak 14,1 skok po utakmici, uz tačno sedam asistencija po takmičarskom nastupu. A ovih dana društvo u klubu treba da mu pravi i najluđi NBA centar, koji se očekuje kao - neočekivano, a vrlo zanimljivo pojačanje Denvera.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle najnovije odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će u nastavku januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a prvi naredni meč igraće u ponedeljak, sat iza ponoći, kada će gostovati Oklahomi.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 19-18, sedmi u Zapadnoj konferenciji NBA lige, kao prvi pratioci Dalasa i Lejkersa, koji imaju po dve pobede više.

Komentari