NBA ODLEPILA ZA MLADIM SRBINOM! ON JE NOVI BJELICA, DIRK… On je Aleksej Pokuševski i niko ne želi da ispusti novog Dončića ili Jokića!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NBA ODLEPILA ZA MLADIM SRBINOM! ON JE NOVI BJELICA, DIRK… On je Aleksej Pokuševski i niko ne želi da ispusti novog Dončića ili Jokića!

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas rekao je da će mladi srpski košarkaš Andrej Pokuševski biti izabran na NBA draftu.

Osamnaestogodišnji košarkaš iz Novog Sada uglavnom nastupa za drugi tim Olimpijakosa.

Prošli trener mu nije davao šansu u Evroligi, pa je Pokuševski igrao u drugom timu, koji nastupa u drugoj ligi Grčke.

Barcokas veruje da će Pokuševski biti izabran na narednom NBA draftu i da će uskoro napustiti Evropu.

"Mislim da će Pokuševski izaći na draft i da će biti izabran. NBA skauti ga prate na svakom treningu i dobijamo veliki broj poziva zbog njega. Timovi ne žele da ispuste sledećeg Dončića ili Jokića. Dončić i Jokić izazivaju anksioznost kod NBA skauta, koji se pitaju kako je Dalas izabrao Dončića i kako je Denver izabrao debelog košarkaša koji beleži tripl-dabl.", objašnjava Barcokas.

"Pokuševski je idealan primer. Visok je oko 210 centimetara, ima ogroman raspon ruku i visoku košarkašku inteligenciju. Može da dodaje i da šutira, odličan je sa loptom i u pikenrol igri. Problem mu je samo fizička spremnost, što je nešto sasvim prirodno. Takođe je i njegova prirodna pozicija problem. Ali uvek se zapitam – da li je on novi Bjelica ili Novicki? Ima potencijal. Još nije spreman za NBA, ali biće za dve ili tri godine.", zaključio je Grk.

B92.net

Komentari