UZBUNA U NBA, SPREMA SE NOVI SUPER TIM! LEBRON, EMBID, HARDEN! Da li se njima iko može suprotstaviti?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • UZBUNA U NBA, SPREMA SE NOVI SUPER TIM! LEBRON, EMBID, HARDEN! Da li se njima iko može suprotstaviti?!

Sprekulacijama o mogućim promenama tokom leta u NBA ligi nema kraja, a poslednja je ozbiljno prodrmala američku košarkašku javnost. Lebron Džejms navodno bi karijeru mogao da nastavi u – Filadefliji!?

Kako javlja Sports Ilustrejted, predsednik košarkaških operacija Seventisiksersa Deril Mori želi da ovog leta izazove zemljotres u najjačoj ligi sveta dovođenjem zvanično drugog strelca u istoriji NBA!

Duže vreme spekuliše se da bi Lebron Džejms mogao da napusti Grad anđela jer posle osvajanja šampionskog prstena 2020. rezultati idu silaznom putanjom. Lejkersi su sada nadomak toga da ne zaigraju ni plej-in turnir, odnosno da sezonu završe već u aprilu što bi za tim u kome nastupa Kralj Džejms bilo nečuveno!

Kako se navodi, Filadelfija bi mogla da napravi prostor u seleri kepu za transfer koji bi napravio tektonske promene u NBA ligi. Lejkersima bi u direktnom trejdu mogla da ponudi paket u kojem bi se našli Matis Tajbul i Tajris Maksi, a rešavanjem statusa Tobajasa Herisa obezbedio bi se finansijski okvir potreban da se uglavi Lebronov ugovor težak bezmalo 45.000.000 dolara za poslednju sezonu, odnosno takmičarsku 2022/23.

Lebron Džejms želeo je da Lejkersi ponovo naprave tim dostojan kandidature za titulu, insistirao je letos na dodatnim promenama u sastavu i dovođenja igrača poput Rasela Vestbruka, ali je ovaj projekat ozbiljno zakazao. Džejms je u poznim igračkim godinama i iako se to u njegovim igrama ne vidi, on želi da još jednom napadne prsten i tako dodatno učvrsti svoje argumente u diskusijama za najboljeg košarkaša svih vremena.

To bi definitivno mogla da ponudi Filadelfija koja bi sa Džoelom Embidom i Džejmsom Hardenom bila na papiru verovatno prvi kandidat za prsten. Naravno, pitanje je kako bi sve to funkcionisalo na parketu jer su mnogi slični projekti završili neslavno, poslednji u nizu Bruklinov sa Kevinom Durantom, Kajrijem Irvingom i Bradonjom...

Džejms je takođe već javno istakao da bi karijeru voleo da završi u klubu koji bi pružio šansu njegovom sinu Broniju. Kao 17-godišnjak biće dostupan na NBA draftu već leta 2023. godine. Ali, sve je i dalje na dugačkom štapu... Džejmsu se kroz karijeru najčešće spočitava to što je titule osvajao sa supertimovima. U Majamiju je imao Dvejna Vejda i Krisa Boša, u Klivlendu Kajrija Irvinga i Kevina Lava, mada je u Lejkersima to učinio sa Entonijem Dejvisom kao glavnim saigračem.

Podsetimo, poslednjih nekoliko dana spekuliše se da če Filadelfija zaista pokušati da dovede još jedno jako ime, a najčešće se pominje Bredli Bil iz Vašington Vizardsa. Stvaranje Velike trojke koje bi činili Lebron, Embid i Harden nateralo bi mnoge klubove i konkurente za titulu da dodatno ojačaju svoje redove tokom leta i naredne zime, što bi potencijalno moglo da garantuje još velikih poslova...

Mozzartsport

Komentari