JOKIĆ OSTAO BEZ BRADE! BOMBA ZA KRAJ NBA PRELAZNOG ROKA! Harden u Filadelfiji, Simons u Bruklinu!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ OSTAO BEZ BRADE! BOMBA ZA KRAJ NBA PRELAZNOG ROKA! Harden u Filadelfiji, Simons u Bruklinu!

U poslednjim satima prelaznog roka u NBA ligi ostvarena je i najznačajnija razmena - Džejms Harden ide u Filadelfiju, Ben Simons stiže u Bruklin. Kristaps Porzingis otišao iz Dalasa, Si-Džej Makolum iz Portlanda.

Kao što se očekivalo, Filadelfija i Bruklin našli su zajednički jezik i razmenili zvezde - Džejms Harden će u "grad bratske ljubavi", dok u predgrađe Njujorka stiže Ben Simons.

Bruklinu nije uspeo eksperiment sa Hardenom, Durantom i Irvingom, dodoše retko kada su sva trojica bili na terenu, pa je franšiza iz Njujorka odlučila da u Filadelfiju pošalje jednog od najboljih košarkaša lige, koji je daleko od prepoznatljive forme.

Umesto "Brade" u Bruklin dolazi Ben Simons, koji nije odigrao nijedan meč ove sezone, pošto je u svađi sa čelnicima Siksersa.

Pored Australijanca, u redove Netsa dolaze i Set Kari i Andre Dramond, dok će Hardenu društvo praviti Pol Milsap.

Što se tiče ostalih timova, najviše promena doživeli su Portland blejzersi.

U razmeni u kojoj su učestvovala četiri tima, Sakramento je angažovao Dontea Divićenca iz Milvokija, dok je u redove šampiona stigao Serž Ibaka, dosadašnji košarkaš El-Ej klipersa.

U istom trejdu, Marvin Begli iz Sakramenta ide u Detroit, dok u suprotnom smeru idu Džoš Džekson i Trej Lajls. Novi članovi Klipersa su Rodni Hud i Semi Odžejele iz Milvokija.

Ben Simons će ponovo igrati košarku, ovoga puta u Bruklinu

Ben Simons će ponovo igrati košarku, ovoga puta u Bruklinu

Iskusni slovenački plej Goran Dragić napustio je Toronto i otišao u San Antonio, ali male su šanse da se tu zadrži, dok su Sparsi u Reptorse poslali Tadeusa Janga.

U još jednoj razmeni učestvovala su tri tima - Huančo Ernangomez iz Sparsa ide u Jutu, stiže i i Nikel Aleksander-Voker iz Portlanda, iskusni Džo Ingls (koji je zbog povrede završio sezonu) napušta Džezere i odlazi u Blejzerse, dok su Sparsi dobili Tomaša Satoranskog.

Sakramento je doveo Domantasa Sabonisa, Džeremija Lemba i Džastina Holideja iz Indijane, dok u suprotnom smeru idu Tajris Halibarton, Badi Hild i Tristan Tompson.

Blejzersi su ostali i bez Si-Džej Makoluma, koji je prosleđen u Nju Orleans, dok je iz Pelikansa stigao Džoš Hart.

Dalas je trejdovao Kristapsa Porzingisa za Spensera Dinvidija i Davisa Bertansa, koji stižu iz Vašingtona.

RTS

Komentari