BRAVO MOMCI, SRBIJA RAZBILA ČEHE, SAD DA OČERUPAMO I GALSKE PETLOVE! Odličan start Orlova startu EP u američkom fudbalu

    foto: SAAF
    Podeli
  • BRAVO MOMCI, SRBIJA RAZBILA ČEHE, SAD DA OČERUPAMO I GALSKE PETLOVE! Odličan start Orlova startu EP u američkom fudbalu

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu na odličan način je započela s nastupima u šampionatu Evrope, koje se od ove godine igra u novom formatu.

Naši "oklopnici" su u Požarevcu savladali Češku sa 16:0, i to zahvaljujući tačdaunu koji je Stefan Đurić (Divlji veprovi KragujevaC) uhvatio na dodavanje kvoterbeka Davida Hanomihl-Lukića (Resita Lokomotives), zatim šutu za tri poena koji je, posle dve promene poseda, pogodio Željko Stegnjaja (Vukovi BeograD), takođe u prvom poluvremenu, te presečenom dodavanju gostiju koje je nepuna tri minuta pre kraja defanzivac Goran Zec (Švabiš Hal Unikorns) pretvorio u tačdaun.

Uz maestralnu igru cele odbrane, Srbija je ostvarila važan i ubedljiv trijumf, pa će za dve nedelje sa prvakom Evrope, Francuskom, u Lilu odlučivati ko će proći u drugu fazu.

Podsetimo, u ovoj istoj grupi Češka i Francuska su svoj međusobni duel igrale 13. oktobra u Jihlavi, gde je Francuska pobedila sa 28:3.

Mediji/Teleks.info

Komentari