BRAVO DVOJKO, NADICA BOŽINOVIĆ UZELA SREBRO NA EP U TEKVANDOU! Nije Srbija samo Tijana, Milica i Budimir!

    foto: TAS
    Podeli
  • BRAVO DVOJKO, NADICA BOŽINOVIĆ UZELA SREBRO NA EP U TEKVANDOU! Nije Srbija samo Tijana, Milica i Budimir!

Nadica Božanić, mlada i pespektivna tekvondistkinja, oduševila je u Dablinu na Evropskom prvenstvu. U eliminacijama, prve dve borbe deklasirala je protivnice iz Francuske i Velike Britanije sa 20 poena razlike. U polufinalu bila je bolja od Ruskinje Julije Zajceve rezultatom 21 : 19 . Nažalost u borbi za zlato Doris Pole predstavnica Hrvatske je slavila.

Jugoslav Nastasić, trener Nadice Božanić, bio je ponosan na uspeh svoje pulenke.

-Kruna dvanaestogodisnjeg rada je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu. Ovo odličje je potvrda vrhunskog kvaliteta. Posle juniorskih medalja došla je i prva seniorska. Najlepši mogući završetak sezone ! Znao sam da Nadica može da napravi veliki rezultat još kad je kao devojčica zakucala na vrata Tekvondo kluba Imperijum i počela da trenira. Od tada do danas smo prošli dug put, ali sve se to danas ostvarilo. Napravili smo najbolji rezultat i ja sam prezadovoljan - rekao je Nastasić.

Podsetimo, pored Nadice Božanić, medalje su osvojili i Tijana Bogdanović (zlato u kategoriji do 49 kg), a Milica Mandić (bronza u kategoriji preko 67 kg) i Budimir Krivokuća (bronza u kategoriji do 80 kg).

Blic.rs/Teleks.info

Komentari