(VIDEO) SMEDEREVO: VITEZOVI IZ CELOG SVETA UKRSTILI KOPLJA: Obračin na srednjovekovnoj tvrđavi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) SMEDEREVO: VITEZOVI IZ CELOG SVETA UKRSTILI KOPLJA: Obračin na srednjovekovnoj tvrđavi!

Duge i kratke mačeve, sekire i koplja ukrstili su danas srednjovekovni vitezovi iz svih krajeva planete, u finalnoj masovnoj borbi „Bohurt: 150 na 150“ Svetskog prvenstva u nacionalnim istorijskim srednjovekovnim borbama „Bitka nacija“, na Smederevskoj tvrđavi.

Masovna bitka u kojoj se 150 vitezova suprotstavilo istom broju ratnika pred skoro 10.000 ljudi na Smederevskoj tvrđavi, prvi put je održana u istoriji svetskih prvenstava „Bitka nacija“.

Vitezovi iz Australije, Rusije, Finske, Srbije, Ukrajine, pa čak i SAD, iako nije poznato o kojim vitezovima je reč, prikazali su svu žestinu i brutalnost srednjovekovnih okršaja, u kojima su pucali štitovi i šlemovi.

Najsrčaniji su bili ruski vitezovi, koje su navijači gromoglasno pozdravili pesmom „Kaljinka“.

Smederevska tvrđava je posle današnjeg događaja ostati upamćena kao mesto na kojem su se „obračunali“ vitezovi iz celog sveta u dosad najmasovnijem okršaju.

U spektakularnoj borbi nije bilo teže povređenih, ali je hitna pomoć ipak izvela jednog od vitezova.

Osim spektakularnih okršaja u tri arene, publika je u okviru Svetskog prvenstva „Bitka nacija“ u Smederevu uživala i u srednjovekovnom sajmu, na kom su prodavani suveniri, viteška oprema, obuća, štitovi…

Posebnu pažnju posetilaca privukao je prostor u kom su svi zainteresovani lukom i strelom pokušavali da ožive drevnu tradiciju i podsete se Robina Huda, Viljema Tela i drugih.

Sputnjik

.


Komentari