PERUNOVE ORLOVE ČEKA PAKAO U ZADRU: Hrvatska policija na nogama zbog meča sa Srbijom

Zadarska policija apeluje na fer i sportsko navijanje

    foto: RSS
    Podeli
  • PERUNOVE ORLOVE ČEKA PAKAO U ZADRU: Hrvatska policija na nogama zbog meča sa Srbijom

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa selekcijom Hrvatske , 25:25, u okviru trećeg kola grupe B kvalifikacija za EP 2020, a priliku za revanš imaće već u nedelju kada se kvalifikacije nastavljaju utakmicom u Zadru, za koju važe posebna pravila ponašanja.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, policija je za taj meč objavila niz pravila koja se odnose na navijače i koja treba da budu ispoštovana.

- S obzirom na to da se očekuje veći broj navijača, policija će preduzimati mere i radnje shodno Zakonu o policijskim poslovima i ovlašćenjima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla mirno i bez incidenata - stoji u obaveštenju policije.

Tako će važiti posebna pravila prilaza hali, kao i parkiranja oko hale Krešimir Ćosić. Takođe, navijači se pozivaju da dođu na vreme, počev od 18.30 sati kada se vrata dvorane otvaraju, jer se očekuju velike gužve.

Shodno tome, može se zaključiti da srpski rukometaši u krcatoj dvorani neće imati lak zadatak. Ipak, najvažnije je da ne bude incidenata, na šta je apelovala i hrvatska policija.

- Pozivamo sve građane da poštuju smernice, upozorenja i savete policijskih službenika, kao i da fer, korektno i sportski kako bi se ova utakmica predstavila u svetlu vrhunskog sportskog događaja.

Telegraf.rs

Komentari