SRPSKI RUKOMET SE VRAĆA, OVO SMO ČEKALI 20 GODINA! Bronza za Orliće, Ševdska razbijena na EP za igrače do 20 godina!

    foto: RSS
    Podeli
  • SRPSKI RUKOMET SE VRAĆA, OVO SMO ČEKALI 20 GODINA! Bronza za Orliće, Ševdska razbijena na EP za igrače do 20 godina!

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Oni su u meču za treće mesto u Portugaliji pobedili Švedsku 30:26 (17:12) i na taj način stigli do prve medalje za našu reprezentaciju nakon 20 godina čekanja kada je ova starosna grupa u pitanju.

Švedska je povela 1:0, a onda su naši rukometaši preuzeli inicijativu. Prednost Srbije je rasla iz minuta u minut, a tri puta je iznosila po osam golova (13:5, 14:4 i 15:7). Mladi rukometaši Srbije su prvih 30 minuta rešili u svoju korist rezultatom 17:12.

Švedska je u 35. minuta prišla našem timu na minus dva (18:16). Srpski rukometaši su u 41. minutu vratili prednost od četiri gola (22:18). Srbija je potom održavaka prednost, a na golu je briljirao Marko Mrdović. U 51. minutu bilo je 27:22 za naš tim. Naša selekcija je do kraja meča održala visoko vođstvo i zasluženo je osvojila bronzanu medalju.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Miloš Kos sa osam golova, dok su Mateja Dodić i Luka Rogan postigli po pet. Golman Marko Mrdović je imao devet odbrana.

U selekciji Švedske najefikasniji je bio Johan Erikson, koji je postigao šest golova, dok je Kasper Palmar dodao pet.

U finalu Evropskog prvenstva igraće selekcike Portugalije i Španije.

SD


Komentari