DA LI JE OVO FEDEREROV KRAJ?! MORA NA NOVU OPERACIJU KOLENA, pitanje je da li će više igrati tenis, ni Rodžer nije optimista!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • DA LI JE OVO FEDEREROV KRAJ?! MORA NA NOVU OPERACIJU KOLENA, pitanje je da li će više igrati tenis, ni Rodžer nije optimista!

Koleno, prokleto koleno... Još jednom nije izdržalo. Rodžer Federer zbog hronične povrede koju vuče mesecima odlučio je da ode na još jednu operaciju. Izostanak će biti dug, višemesečni, potvrdio je legendarni Švajcarac, što znači da ga nećemo gledati na US openu.

I to nije sve. Prema načinu na koji se obratio javnosti Rodžer je čak indirektno najavio da bi uskoro mogao definitivno da se povuče. Tako makar sluti iz njegovih reči...

"Želim samo da vam dam nove informacije posle Vimbldona... Ovo nije put kojim se ide napred, biće mi potrebna nova operacija da bi mi kasnije, u dužem periodu, bilo bolje. Dosta nedelja biću na štakama, a posle toga još mnogo meseci odsustvovaću sa terena zbog rehabilitacije. Realističan sam, znam koliko je to teško u mojim godinama. Želim da budem zdrav i dam sebi najbolju moguću šansu", poručio je Federer u video poruci, da bi potom izgovorio reči što ne obećavaju:

"Hoću sebi da dam tračak nade da se vratim na Tur u nekom obliku ili formi".

Rodžer Federer nedavno je proslavio 40. rođendan i spada u najdugovečnije sportiste svih vremena. Sa 20 osvojenih grend slem titula, zajedno s Rafom Nadalom i Novakom Đokovićem, najuspešniji je teniser svih vremena.

Švajcarac se zbog povrede kolena nije proslavio na Vimldonu, a potom je otkazao učešće na Olimpijskim igrama.

Kako je sam kazao u skorije vreme ga nećemo gledati na terenu, a nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko se nakon operacije definitivno oprosti od profesionalnog igranja tenisa.

Mozzartsport

Komentari