ĐOKOVIĆ I NADAL IGRAJU DUBL NA INDIJAN VELSU! Srbin i Španac vode veliku bitku za svetski teniski tron, ali to im ne smeta za nastup u parovima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐOKOVIĆ I NADAL IGRAJU DUBL NA INDIJAN VELSU! Srbin i Španac vode veliku bitku za svetski teniski tron, ali to im ne smeta za nastup u parovima!

Prva dvojica tenisera na svetskoj listi dobila su specijalne pozivnice za učešće u dubl konkurenciji na Masters turniru u Indijan Velsu. Đoković će igrati u paru sa Viktorom Troickim, a Nadal će igrati sa Markom Lopesom.

Dvojica trenutno najboljih tenisera vodiće veliku borbu i u pojedinačnoj konkurenciji od koje može zavisiti i njihov budući poredak na svetskoj listi.

Naš najbolji teniser Novak Đoković, koji je petostruki osvajač ovog prvog masters turnira u sezoni, prošle godine je eliminisan u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera sa 4:6;4:6, pa će ove braniti samo 45 ATP bodova.

Na drugoj strani, Rafael Nadal je prošle godine stigao do polufinala, pa će na turniru braniti 360 bodova.

Đoković je trenutno prvi na listi svetskih tenisera sa prednošću od 370 bodova u odnosu na Nadala.

Čak i ukoliko Španac osvoji titulu u Indijan Velsu, Đokoviću je potreban plasman u polufinale kako bi zadržao prednost i vodeću poziciju na ATP listi.

Masters u Indijan Velsu na programu je od 12. do 22. marta.

RTS

Komentari