(VIDEO) NOVAK I RAFA IGRALI DUBL, SVET JE OVO ČEKAO 34 GODINE! Raonić i Pospišil stali s druge strane mreže, OVO SE NE PROPUŠTA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NOVAK I RAFA IGRALI DUBL, SVET JE OVO ČEKAO 34 GODINE! Raonić i Pospišil stali s druge strane mreže, OVO SE NE PROPUŠTA!

U trenucima kada su jedan drugom postajali večiti rivali, odigrali su i jedan meč na istoj strani terena. Danas se jure i prestižu rekorde jedan drugog, a malo ko se seća dana kada su igrali udruženim snagama.

Prvi reket sveta Novak Đoković i trenutno svetski broj tri Rafael Nadal pre 11 godina odigrali su istorijski dubl meč na mastersu u Kanadi.

U singl konkurenciji na tom turniru srpski as te godine došao je do polufinala, ali ga je tu sačekao Švajcarac Rodžer Federer i zaustavio ga. Međutim to je i dobar rezultat ako se uzme u obzir kako su Nole i Rafa odigrali u dublu.

Najbolji teniser sveta 2010. godine bio je drugi na ATP listi, a "kralj šljake" je zauzimao čelnu poziciju. Njih dvojica igrali su prvo kolo u Kanadi protiv domaćeg dvojca Vaseka Pospišila i Miloša Raonića. Publika je bila oduševljena što su u tom trenutku dvojica najboljih na planeti udružili snage, ali ipak nisu došli do pobede.

Iako su taj meč izgubili napisali su istoriju jer beli sport od 1976. godine nije video dubl meča prvog i drugog reketa sveta.

Poslednji put kada se to dogodilo pre Noleta i Rafe bilo je kada su na istoj strani terena nastupali legendarni Džimi Konors i Artur Eš.

Srpski teniser i Španac nisu nakon tog susreta ponovo nastupali zajedno, ali zato su u singl konkurenciji i jedan i drugi obeležili nestvarne uspehe.

Mondo

Komentari