NADAL JESTE PUKAO U MADRIDU, ALI SAMO MU NOVAK UTERUJE STRAH U KOSTI! Brojevi su neumoljivi, Đoković je bio brutalan protiv Rafe i to baš na šljaci!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NADAL JESTE PUKAO U MADRIDU, ALI SAMO MU NOVAK UTERUJE STRAH U KOSTI! Brojevi su neumoljivi, Đoković je bio brutalan protiv Rafe i to baš na šljaci!

Neverovatno ali istinito, ove brojke govore mnogo o rivalstvu dva fenomenalna tenisera

Uveliko je krenula sezona na šljaci, a još uvek nismo imali prilike da vidimo okršaj dvojice najboljih tenisera današnjice na ovoj podlozi.

Novak je preskočio učešće na Madridu, dok je Nadal juče neočekivano ispao u četvrtfinalu tog turnira od Aleksandra Zvereva.

Da bude još intersantnije, nemački teniser je savladao Rafu bez izgubljenog seta i to na njegovoj podlozi, što je prilično neverovatan podatak.

Ipak, kada malo dublje zagrebemo čovek koga nazivaju “kralj šljake” nije baš tako retko gubio mečeve na svojoj podlozi bez osvojenog seta.

Naime, Nadala su redom na šljaci “sa nulom” pobeđivali Rohus, Korija, Moja, Mutis, Andrejev, Ferero, Federer, Ferer, Vavrinka, Švarcman i poslednji je Zverev. Ali poenta je u tom što su ovi teniseri to uspevali samo jednom da urade, ima onih koji su ga više puta namučili.

Gaston Gaudio, Endi Marej i Fabio Fonjini su Nadalu nanosili poraze bez izgubljenog seta čak dva puta u karijeru, dok je Dominiku Timu to pošlo za rukom čak tri puta.

Ono što bi pred potencijalne duele u Rimu i na Rolan Garosu moglo da plaši Nadala, a plašilo ga je i prethodnih godina jeste duel sa Đokovićem

Zašto baš sa njim, kada znamo da Novaku šljaka nije baš najbolja podloga za igru?

Nekoliko podataka daje odgovor na ovo pitanje. Da se nadovežemo na prethodno, Novak je čak šest puta u karijeri “kralja šljak” pobedio nedozvolivši mu pritom da uzmi nijedan set i to baš na šljaci.

Pored toga dobro je poznato da je Nadal izgubio samo dva meča na Rolan Garosu od kada se takmiči na njemu, jedan je bio od Robina Soderlinga, a drugi baš od Đokovića.

Sve ovo govori u prilog tome, da Rafa kada izlazi na meč sa Novakom nikako nema osećaj da je favorit. Za njega Srbin čak i na šljaci predstavlja pravu pretnju i uteruje strah u kosti.

Objektiv

Komentari