NADAL URADIĆU SVE DA SA NOVAKOM IGRAM U LONDONU - TO JE NAJVEĆI CILJ! Teren da presudi ko će 2019. završiti na prvom mestu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NADAL URADIĆU SVE DA SA NOVAKOM IGRAM U LONDONU - TO JE NAJVEĆI CILJ! Teren da presudi ko će 2019. završiti na prvom mestu!

Rafael Nadal je bez borbe predao polufinale poslednjeg Mastersa sezone Denisu Šapovalovu i tako uskratio publici eventualni duel sa Novakom Đokovićem.

Španac je osetio bol ju predelu stomaka na treningu. Odmah je odišao na lekarski pregled gde je test pokazao manje istezanje mišića. Vratio se na teren, ali bol nije prestao, pa je odlučio da se povuče.

- Možemo to nazvati nesrećnim slučajem i drugi imenima, ali se dogodilo danas. A kada se stvari dogode, moraš da ih prihvatiš. Iako je teška situacija, moram ostati pozitivan - rekao je Nadal.

Zatim se osvrnuo na pitanje da li će biti spreman za završni Masters u Lonodnu gde će voditi odlučujuću bitku sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na svetu na kraju godine.

- To je najveći cilj trenutno. Uradiću sve što je potrebno i matematički moguće da se oporavim - rekao je Nadal o šansama da nastupi u Londonu 11-17. novembra

Nadal je istu povredu doživeo na US Openu 2009, ali je nastavio da igra što mu je pogoršalo problem.

S druge strane, Novak Đoković će imati šansu da osvajanjem titule uveća svoj bodovni saldo na ATP listi i sam odlučuje o svojoj sudbini pred završni Masters u Londonu.

Španac će od ponedeljka imati 9.585 bodova, a Đoković je plasmanom u finale stigao do 8.545. Rafa će zbog brisanja poena pred londonski Masters svakako od ponedeljka biti prvi reket sveta.

Ukoliko osvoji Pariz, a favorit je protiv Denisa Šapovalova koga je dobio u sva tri ovogodišnja okršaja uključujući i nedavni susret u Šangaju, imaće 8.945 bodova. To je svega 640 bodova razlike, pa će Đoković imati priliku da na Završnom mastersu u Londonu povrati broj 1.

Naravno, ostaje otvoreno pitanje da li će povreda trbušnjaka zbog koje je Nadal predao Šapovalovu uticati i na njegov nastup u Londonu, a nema sumnje da nas očekuje spektakularan Mesters sa dodatnom težinom.

Teleks.info

Komentari