NE DA NA NOVAKA I TAČKA! MEKNAMI JE BIO UZ ĐOKOVIĆA KADA TO NIKO NIJE SMEO, ponovo je "pametnjakovićima" objasnio kako stvari stoje!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NE DA NA NOVAKA I TAČKA! MEKNAMI JE BIO UZ ĐOKOVIĆA KADA TO NIKO NIJE SMEO, ponovo je "pametnjakovićima" objasnio kako stvari stoje!

Legendarni Pol Meknami, nekadašnji broj jedan u dubl kategoriji, još jednom je stao na stranu Novaka Đokovića.

Australijanac je to činio često tokom prethodnih godina, a pogotovo dok je trajala drama najboljeg tenisera sveta u Melburnu na početku 2022. godine.

Meknami je bio jedan od retkih ljudi iz tenisa koji je stao uz Đokovića u teškim trenucima dok su kritike i napadi na srpskog tenisera stizali sa svih strana sveta.

On je čak i izlazio na ulice i boravio sa srpskim navijačima ispred hotela u kojem je boravio Novaka.

Ovaj put Meknami je odgovorio bivšoj američkoj teniserki Čandi Rubin koja je Novaku zamerila što se nije povukao sa mastersa u Indijan Velsu pre žreba za taj turnir.

- Nadam se da kako se sezona nastavlja, Novakovo povlačenje u poslednji čas neće biti tema na početku svakog turnira, kada svi znamo kakva su pravila na snazi. Pošto je nevakcinisan, to je bio problem. Nadajmo se da barem može da donese odluke koje su neophodne bez da pravi od toga negativnu priču na startu svakog turnira. Jedna je stvar kad ste povređeni i na turniru ste, nadate se da ćete igrati, jer čekate do poslednjeg trenutka. Ali u ovom slučaju, niste putovali, niste tu i ne trenirate za turnir. Bilo je neverovatno da uopšte može da igra. Čekati dan ili dva posle žreba, ta vrsta promene menja sve - rekla je Rubin, bivša top 10 igračica u singl i dubl konkurenciji.

Pol Meknami se oglasio putem društvene mreže Tviter.

- Poštujem Čandu, ali moje shvatanje je takvo da ga je trebalo sprečiti da igra, pre nego da se on povuče. U suprotnom, prema ATP pravilima bio bi suspendovan sa prvog narednog mastersa - pojasnio je Australijanac koji ne bira trenutak da podeli lepu reč o srpskom teniseru i da iskoristi ugled kako bi stao u njegovu odbranu.

Kurir

Komentari