NEUNIŠTIVI RODŽER ZAKAZAO DUEL SA RAFOM: Vavrinka i Nišikori nejaki za titane svetskog tenisa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEUNIŠTIVI RODŽER ZAKAZAO DUEL SA RAFOM: Vavrinka i Nišikori nejaki za titane svetskog tenisa!

Rodžer Federer plasirao se u polufinale Rolan Garosa, Švajcarac je eliminisao sunarodnika Stena Vavrinku 3:1 (7:6, 4:6, 7:6, 4:6) i zakazao polufinalni sudar sa "kraljem šljake" Rafaelom Nadalom.

Nadal je prosto počistio Japanca Nišikorija u tri seta rezultatom 6:1, 6:1, 6:3! Sjajan tenis viđen je u duelu Grend Slem šampiona koji "za pojasom" imaju po jedan trofej sa Rolan Garosa, Federer je potvrdio klasu, a Vavrinka, ovog puta, nije uspeo da priredi novo iznenađenje.

Najtrofejniji igrač u istoriji tenisa osvojio je dva seta posle taj-brejka, pokazao je Federer da je neprikosnoven u tom periodu igre, što mu je donelo prevagu i u ovom sudaru.

Vavrinka je u četvrtom setu tražio šansu da ostane "u igri", delovalo je da će navijači gledati još jedan "taj-brejk", a onda je Federer potvrdio reputaciju najboljeg svih vremena. "Brejknuo" je rivala, potom spasio brejk loptu za 5:5, a onda zadao završni udarac Vavrinki.

Meč je sat vremena bio u prekidu zbog nevremena.

S druge strane, Nadal je pregazio Nišikorija za polufinale RG i upisao jednu od najubedljivijih pobeda!

Ne samo da je pobedio, nego je Nadal ponizio Nišikorija u tri seta rezultatom 6:1, 6:1, 6:3!

Pitanje je i kako bi se ovaj treći set odvijao da nije prekinut na nekih sat i po vremena zbog kiše. Rafa je imao brejk viška koji je održao do kraja i prošao u polufinale.

Nadal je praktično bio primoran da se povuče u svlačionicu, iaka je žestoko protestvovao kod organizatora. Imao je 4:2 i servis i smatrao je da do početka kiše može da završio posao.

Zanimljivo, ni Nišikori nije želeo da se meč prekine. Otuda još veći bes Španca zbog preventivne odluke sudije.

Lako je Nadal poveo sa 3:0, uz jedna brejk, da bi u 6. gemu prvog seta stigao i do drugog brejka za kasnije konačnih 6:1.

U drugom setu je dozvolio NIšikoriju da mu jednom oduzme servis, ali je zato Nadal čak četiri puta brejknuo rivala - u prvom, trećem, petom i sedmom gemu!

Japanac na početku trećeg seta nije iskoristio čak četiri brejk lopte, da bi potom bio kažnjen u četvrtom gemu za 3:1. Potom smo videli pomenuti prekid, nastavak i prvu iskorišćenu meč loptu Španca.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera koji je u četiri seta pobedio Stena Vavrinku.


Komentari