NOLE, JOŠ DVE POBEDE I NAJVEĆI SI SVIH VREMENA: Đoković razvalio Zvereva, NEKA SE SPREMI TIM!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE, JOŠ DVE POBEDE I NAJVEĆI SI SVIH VREMENA: Đoković razvalio Zvereva, NEKA SE SPREMI TIM!

Prvi teniser sveta Novak Ðoković plasirao se ubedljivom pobedom nad Nemcem Aleksanderom Zverevim od 7:5, 6:2, 6:2 u polufinale Rolan Garosa

Ðoković je, izuzev malo problema u prvom setu, dominantno izbacio Zvereva u meču koji je juče trebalo da se odigra, ali je odložen zbog kiše.

Na taj način nastavio je sa sjajnim igrama na gren slemu u Parizu, gde i dalje nema izgubljen set.

Rival u borbi za finale biće mu svetski broj četiri Dominik Tim iz Austrije, dok je drugi par klasik između Rafaela Nadala iz Španije i Švajcarca Rodžera Federera.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.

Novaku je za pobedu nad mladim nemačkim teniserom bilo potrebno malo i još jednom je pokazao zašto je najbolji na svetu.

Meč nije dobro počeo za našeg predstavnika, pošto se prilično mučio u uvodnim gemovima.

Đoković je uspeo da spase tri brejk lopte, ali je u devetom gemu poklekao i Zverev je došao do 5:4, što je značilo da će servirati za vođstvo od 1-0.

Tada još jednom na scenu stupa Novakova glava. Srpski teniser uspeo je konačno da pronađe igru, što je rezultiralo ekspresnim ribrejkom. I ne samo to.

Najbolji igrač sveta dobio je naredna dva gema i sa 7:5 dobio prvi set. Ovo će se ispostaviti kao ključan deo meča.Tanjug/ AP Photo/Michel Euler

Đoković na startu drugog seta dolazi do novog brejka i prednosti od 3:0, što je značilo da je naš teniser dobio šest gemova zaredom.

Do kraja seta Novak je napravio još jedan brejk i drugi set dobio rezultatom 6:2.

Na početku trećeg perioda igre Zverev je imao brejk šanse, ali je Đoković ponovo uspeo se izvuče. Kako Nemac nije iskoristio šanse, Srbin je to kaznio, do kraja napravio dva brejka i identičnim rezultatom kao u drugom setu došao do pobede – 7:5, 6:2, 6:2.

Komentari