NOLE, SAD JE OZBILJNO, MIR U GLAVI I SRCE NA TEREN PA DA ARHIVIRAMO I ZVEREVA! Pokaži da si spreman za “Đoker slem”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOLE, SAD JE OZBILJNO, MIR U GLAVI I SRCE NA TEREN PA DA ARHIVIRAMO I ZVEREVA! Pokaži da si spreman za “Đoker slem”!

Najbolji teniser sveta protiv Aleksandra Zvereva za polufinale Rolan Garosa. Meč koji će pokazati da li je Nole spreman za istoriju i drugi “Đoker slem”!

Đoković se rekordni, 10. put uzastopno plasirao među osam najboljih u Parizu, a u prva meča bio je posebno impresivan, izgubivši samo 33 gema.

"Pa, evo, četvrtfinale je naredni duel. Veoma sam zadovoljan prikazanim igrama do sada. Imaću za protivnika jednog od najboljih tenisera na svetu u ovom trenutku – Aleksandera Zvereva, koji nije u najboljoj formi ove godine. Nije beležio neke značajne rezultate, ali to ne znači da će odigrati možda na nekom nivou koji je ispod onog koji ga je karakterisao poslednjih nekoliko godina. Očekujem najbolje od njega, zato što je, iako je realativno mlad, dosta stabilan i iskusan igrač koji zna da igra ovako velike mečeve. Ima jak servis i to mu krasi igru, tačnije, sve se bazira oko tog servisa. Nešto vrlo slično Štrufu. Doduše, on je dosta kvalitetniji igrač od Štrufa sa osnovne linije, tako da očekujem manje grešaka sa njegove strane u odnosu na ono što sam imao protiv Štrufa. To je to, sad ulazimo u samu završnicu turnira, meni se sviđaju moje šanse s obzirom da igram prilično dobro", rekao je Đoković nakon poslednjeg treninga.

Dvojica igrača imaju nerešen međusobni skor, najviše zbog činjenice da je Saša posebno impresioniran kada igra protiv Novaka.

"Podelili smo pobede, mislim sa je 2-2 u međusobnom skoru, mislim da smo i on i ja te mečeve dobili u dva seta. U Londonu je bila interesantna situacija da sam ga poprilično lako dobiio u grupnoj fazi, onda je on mene dobio u finalu. Sve je moguće, drugačija je podloga, drugačije su okolnosti, verovatno meni ide u koris više ta činjenica da sam u malo boljoj formi od njega, ali opet, ne treba se previše oslanjati na to i ono što se do sada dešavalo. Igrač je koji ima izuzetno mnogo kvaliteta, dobro se kreće za negovu visinu. Obično u završnicama turnira podiže svoju formu, što je karakteristika najboljih igrača na svetu. Tako ću i da pristupim meču, sa velikim respektom prema njemu. S druge strane, opet sam samouveren zato što znam kakvu igru posedujem i u kakvoj sam formi trenutno. Mislim da imam dobru šansu za pobedu."

Osvajač 15 grend slem titula je otkrio i šta odlučuje takve mečeve.

"Ima tu tehničkih i taktičkih detalja, u suštini se trudite da strateški izbacite protivnika iz te komforne zone. Njemu je bekhend bolji udarac sa osnovne linije, ima izuzetno snažan servis, poznato je kada mu ne ide da se povlači nazad i da igra daleko iza osnovne linije. Trudiću se da ubacim dosta varijacija u svoju igru, sa različitim rotacijama, dužinom, da igram kratke lopte, da mu ne dozvoljavam da ima tempo igre sa moje strane. U suštini, to su neki tehnički detalji, u suštini, ako je tesan meč i neizvestan, odlučuje psiha. Posebno u tim presudnim trenucima, ukoliko si u stanju da odigraš svoj najbolji udarac i da ne pogrešiš neku presudnu loptu. U takvim momentima psiha je nešto presudno."

U Parizu će tokom dana najavljuju kišu...

"Super! Čekamo je. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su malo teži uslovi, ako je oblačno kao u prošlom meču i pada kišica, biću zahvalan na tome, jer će to usporiti njegov servis što ide meni u korist."

Novak je otkrio i da je spreman na mogućnost odlaganja mečeva zbog padavina, nešto što mu se dešavalo u prošlosti.

"Ne bi bilo prvi put. Kad se nešto prvi put dešava, kada nemaš iskustva u tome, onda ne znaš kako da se ponašaš. Meni bi to bio 101. put, morao bih da prihvatim da je tako priroda odlučila i onda da se spremam za dalje", zaključio je Đoković.

RTS

Komentari