NOVAK JASAN, OVO JE OSTVARENJE SNA! U Beogradu je obećao da će osvojiti Rolan Garos i to je uradio! NOLE UZMI SAD I OI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JASAN, OVO JE OSTVARENJE SNA! U Beogradu je obećao da će osvojiti Rolan Garos i to je uradio! NOLE UZMI SAD I OI!

Posle osvajanja druge titule na Rolan Garosu, a 19. grend slem u karijeri. Novak Đoković je istakao da je to ostvarenje jednog od njegovih snova.

Najbolji srpski teniser i svetski broj jedan Novak Đoković posle velike borbe tokom pet setova i velikog preokreta savladao je Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Rolan Garosa sa 3:2 (6:7, 2:6, 6:2, 6:2 i 6:4), a posle meča se svima zahvalio i istakao da nije ni malo bilo lako doći do ovog trijumfa.

"Hvala svima što ste bili prisutni. Atmosfera je bila vrlo naelektrisana... Zahvaljujem se svima, porodici, trenetu, mom timu i svima vama koji ste bili uz mene. Nivo tenisa je bio izuzetno zahtevan i mentalno veoma težak. Posebno je ritam bio opterećujući sa dva vrlo teška meča u samo tri dana. Ovo je pravo ostvarenje sna. Hvala Svima", rekao je Đoković po osvajanju titule u Parizu.

Đokoviću su pehar uručile legende tenisa i osvajači trofeja Na Rolan Garosu Džim Kurujer i Bjorn Borg, a istaknuto je da je srpski teniser odigrao više od osam sati tenisa sa dvojicom vrhunskih tenisera i na kraju iz duela izašao kao pobednik.

Đoković se našalio se na pitanje o neobilnom početku meča.

"Hteo sam da unesem malo neizvesnosti... Šalu na stranu... Čestitke Stefanosu jer je igrao vrlo dobro. Znao sam da će dati sve od sebe i bio je sjajan. Uslovi su danas bili mnogo drugačiji nego u duelu sa Nadalom i trebalo mi je vremena da se prilagodim. Cicipas je odlično odigrao prvi set, a onda je meni u drugom pala koncentracija ali sam uspeo da se vratim", ukratko je analizirao Đoković.

Na konstataciju da je ovo veliki uspeh i pitanje šta sada oseća, Novak je istakao da se oseća vrlo neobično.

"Kad čovek pobeđuje oseća najbolje emocije i radost... Sada ne osećam posledice svih napora, bolove, a biće i toga... Sve to me čini jačim i motiviše više. Mnogo ću naučiti iz ova dva dana teške igre i to će mnogo značiti u mojoj budućoj karijeri", konstatovao je Đoković.

Đoković je svojevremeno u Beogradu obećao da će osvojiti Rolan Garos i to si ostvario, ali nije želeo da daje obećanja i za Olimpijske igre.

"Ne volim da dajem obećanja jer je to vrlo nezahvalno. Jedino što mogu da obećam je da ćemo slaviti. Obećanja teško dajem, ali obećavam da ću dati sve od sebe i da ću dati svoj maksimum", zaključio je najbolji teniser na svetu.

Komentari