NOVAK JE U TOME BIO NAJBOLJI CELU KARIJERU, U LONDONU I NA ROLAN GAROSU TO NIJE BIO PRAVI ON! Marej objasnio Noletov pad!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK JE U TOME BIO NAJBOLJI CELU KARIJERU, U LONDONU I NA ROLAN GAROSU TO NIJE BIO PRAVI ON! Marej objasnio Noletov pad!

Novak Đoković je završio 2020. godinu porazom u polufinalu Završnog mastersa u Londonu od Dominika Tima, čime je odigrao i poslednji meč u ovoj sezoni.

Najbolji teniser sveta tako ni peti put u nizu nije uspeo da osvoji turnir u Londonu, pošto na titulu čeka od 2015. godine, a njegove igre komentarisao je Endi Marej.

Trostruki grend slem i dvostruki olimpijski šampion analizirao je Đokovićeve igre u Londonu ove sedmice i potencijalne probleme sa kojima se Novak susreo ove sezone.

Marej veruje da je Đokovićev izbor udaraca u kasnijem delu 2020. godine bio slabiji nego pre, naročito misleći tu na Rolan Garos i Završni masters. Britanac je doveo u pitanje koliko je sedam dana mlađi Srbin bio mentalno fokusiran ove sedmice.

"To je jedna od onih stvari - prolazio sam kroz takve momente u mojoj karijeri kada mentalno nisam bio potpuno prisutan i fokusiran i jedna od stvari koja može da trpi je izbor udaraca u ključnim trenucima", počeo je Marej u razgovoru sa Gaelom Monfisom putem društvene mreže "Twitch".

"To su ti pomalo pogrešni izbori u pogrešnim trenucima. To je stvar koju je Novak tokom čitave njegove karijere uspeo da uradi, ali naročito u poslednjih pet ili šest godina. U tim izborima udaraca je uvek bio bolji od svih. Vrlo retko bi birao pogrešnu opciju ili pogrešan udarac. Pravljenje pogrešnih poteza, to nije nešto što vas asocira na Novaka", objašnjava Marej.

On se potom malo više osvrnuo na završetak sezone i poraz u Londonu.

"Ove nedelje i moguće na Rolan Garosu takođe - u finalu protiv Nadala je delovalo kao da je previše pokušavao da skrati poene, kao i ove nedelje. Ali i pored svega toga, on je sebe stavio u poziciju da pobedi u meču protiv nekoga ko je igrao neverovatno dobro", kaže Britanac o meču Đokovića i Tima.

"Svi - mediji, igrači, bivši igrači, sam Novak - svi imamo tako visoka očekivanja od njega da poraz 7:6 u trećem setu polufinala nije nešto što se smatra dobrim rezultatom. Za skoro svakog drugog igrača na turu to bi bio dobar rezultat. Ali ne možete da pobedite svake nedelje, ne možete svake nedelje da igrate najbolji tenis i mentalno ne možete da uvek budete perfektni. Bila je ovo još jedna jako dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želeo", zaključio je Endi Marej.

Mondo.rs


Komentari