RAFA, DOBRO SI SE SETIO! NADAL NAJZAD STAO UZ NOVAKA! Ovo što radi Vimbldon Rusima je nefer!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • RAFA, DOBRO SI SE SETIO! NADAL NAJZAD STAO UZ NOVAKA! Ovo što radi Vimbldon Rusima je nefer!

Novak Đoković se odmah osvrnuo na tenisku odluku koja je šokirala svet, a danas je i Rafael Nadal javno nastupio povodom zabrane organizatora Vimbldona da na tom grend slemu učestvuju Rusi i Belorusi.

Nole je, tokom trajanja Srbija opena, kada se ta informacija pojavila, istog časa reagovao i nazvao odluku oranizatora Vimbldona "suludom", a sada je i njegov veliki rival, Rafa, učinio nešto vrlo slično.

- Mislim da je veoma nefer to što je urađeno ruskim teniserima, mojim kolegama. Pa, nije njihova krivica ono što se trenutno dešava u vezi sa tim ratom!, rekao je Nadal, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Španski as je tome dodao i sledeće:

- Postoji 2.000 bodova za koje se borimo na grend slemovima, to je nama teniserima jako važno i zato je bitno da budemo učesnici tih turnira. Moraćemo da vidimo koje ćemo odluke (kao Savet igrača ATP-a, čiji je Nadal član) doneti. Ono što se dešava u samom sportu nema, naravno, nikakvog značaja kada vidimo koliko ljudi gine i pati, kada vidimo u koliko su teškoj situaciji u Ukrajini, dodao je Nadal.

On bi ove sedmice trebalo da se vrati tenisu, iz kog je odsustvovao od 22. marta zbog povrede rebara.

- Što se povrede tiče, oporavio sam se, dobro se osećam. E, sad, što se tenisa tiče i priprema za njega, to je već skroz druga priča. Svako ko je lomio rebro zna koliko ta povreda ume da sputa čoveka, jer je veoma bolna, naročito prvih nedelja. Nisam mogao ništa da uradim s lakoćom, čak ni da zaspim, upravo zbog bolova. Od tada se stanje popravilo, ali i dalje postoje usponi i padovi jer sam dugo prolazio kroz ovo, pa me sigurno čeka jedna teška nedelja, zaključio je Rafael Nadal.

Novosti

Komentari