SPREMITE SE ZA TENISKI ZEMLJOTRES, NOVAK PROTIV FEDERERA ZA TITULU NA VIMBLDONU: Švajcarac preslišao Nadala u četiri seta!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SPREMITE SE ZA TENISKI ZEMLJOTRES, NOVAK PROTIV FEDERERA ZA TITULU NA VIMBLDONU: Švajcarac preslišao Nadala u četiri seta!

Rodžer Federer je pobedom protiv Rafaela Nadala od 3-1 u setovima došao do finala Vimbldona. Federer je Nadala savladao posle skoro tri časa igre - 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4.

Švajcarski teniser je 101. pobedom na Vimbldonu zakazao novo finale Vimbldona sa Novakom Đokovićem i novi klasik u kojima za sada vodi Srbin sa 25-22.

Rodžer (37) se plasirao u svoje 12. vimbldonsko finale, u kojem će imati priliku da se bori za svoj deveti trofej na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije, koji bi bio prvi od 2017, a drugi još od 2012. godine.

Dugo je iščekivan novi vimbldonski megdan slavnog špansko-švajcarskog tandema asova, a kada je on konačno, posle 11 godina, došao na red, publika je isprva mogla da vidi potpuno ravnopravnu borbu. I, iako je na kraju "neko morao da pobedi", pravi pobednik je bio tenis. Za to su se potrudili ovi giganti "belog sporta", oduševivši publiku ko god da je, zapravo, bio u njenom srcu. Jer, ovakav nivo tenisa, požrtvovanosti, majstorija... ne viđa se često. Spektakl koji su priredili - dugo će se pamtiti, iako nas tek čeka ono najlepše i najneizvesnije, veliko finale.

Mediji/Teleks.info

Komentari