SVET STREPI, HOĆE LI FEDERER IZAĆI NA CRTU NOVAKU?! Švajcarac se žali na povredu, može li leđa zalečiti do četvrtka, PA DA GA NOLE ODERE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVET STREPI, HOĆE LI FEDERER IZAĆI NA CRTU NOVAKU?! Švajcarac se žali na povredu, može li leđa zalečiti do četvrtka, PA DA GA NOLE ODERE!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da će sa oprezom ući u predstojeći meč sa Rodžerom Federerom. Đoković i Federer sastaće se u polufinalu Australijan opena, nakon što je Srbin pobedio Miloša Raonića, a Švajcarac bio bolji od Tenisa Sandgrena.

Biće to njihov jubilarni, 50. međusobni duel – u jednom od najvećih rivalstava u istoriji tenisa, Novak vodi 26-23.

Ipak, ogromni problemi sa povredom leđa more Švajcarca i to bi mogao da bude glavni razlog otkazanja polufinala otvorenog prvenstva Australije.

Posle izuzetno napornog četvrtfinala za čoveka njegovih godina, izjavio je da nije siguran za nivo povrede.

"Bio sam zabrinut posle medicinskog tajm-auta, nadao sam se da će sve biti rešeno posle dolaska doktora, ali to ovoga puta nije bio slučaj", rekao je Rodžer

On je upitan da li povreda može da "nestane" za dva dana.

"Nadam se da može. Iskreno, ne znam da li je to povreda, bol ili neki drugi problem. Moram da znam šta je u pitanju. Sada je prisutan adrenalin u mom telu i tek posle ću videti šta da očekujem. Imam dva dana da se naspavam i vidim sa doktorima šta i kako. Nadam se da ipak nije toliko loše sa mojim preponama zbog previše vremena na terenu", naveo je legendarni teniser iz Švajcarske .

Novak je, podsetimo, sedmostruki šampion i branilac titule u Melburnu, a od 2012. godine nije izgubio od Federera na grend slemovima, ali on ne misli da je uspostavio dominaciju nad protivnikom.

"Ne bih rekao da je bilo baš tako. Znam da kada god imamo priliku da se sastanemo, odlično znamo da je potreban veliki napor i trud, kao i naša najbolja igra da bi se pobedilo. Vimbldon prošle godine, imao je dve meč lopte, bio je na udarac od toga da dobije taj okršaj. Nije baš kao da sam dominirao u tim susretima. Imao sam uspeha protiv njega, posebno na grend slem turnirima. Ipak, Rodžer je Rodžer. Uvek znate da će igrati na najvišem nivou, bez obzira na podlogu. Voli ovakve mečeve, rivalitete, polufinala, finala grend slema", rekao je Đoković posle trijumfa nad Raonićem.

Osvajač 16 grend slem trofeja je bio pun hvale za Federera, koji se sa velikim uspehom takmiči, iako je na kraju četvrte decenije života.

"On će vam verovatno potvrditi da je to najveći razlog što se još takmiči protiv najboljih igrača na svetu. Ovo što je danas uradio je zadivljujuće. Vratiti se u njegovim godinama posle sedam meč lopti... I dalje igra tako dobar tenis i pokazuje da zaslužuje da bude u vrhu. On je i veliki borac, mnogo ga poštujem. Ipak, i ja se dobro osećam na terenu. Ako nastavim da igram kao što sam do sada na turniru, kao i nedavno na ATP kupu, biće dobro. Polako gradim igru kako vreme odmiče, u svakom meču osećam da imam više samopouzdanja, osećam se bolje. Ovo mi je i omiljeni turnir, mesto gde sam imao najviše uspeha. Nadam se da će i u četvrtak sve biti kako treba i da ću imati šansu da pobedim."

Đoković se osvrnuo na Federerov meč sa Sandgrenom, u kojem je švajcarski as spasao sedam meč lopti i sa ivice ponora došao do polufinala. To mu je bio treći dramatičan meč u samo nekoliko dana, nakon onih sa Džonom Milmanom i Martonom Fučovičem.

"Ono što je Rodžer uradio danas je neverovatno. Pokazao je i meni da je jedan od najboljih igrača svih vremena. On nikad ne odustaje. Kada je najvažnije, tada je najkoncentrisaniji i igra najbolji tenis. Sandgren je imao svoje šanse. Od tih sedam meč lopti, pet su bili sa razmenama. Čestitke Rodžeru, sjajno je da je posle toga uspeo da se vrati", zaključio je Novak.

RTS/Mediji/Teleks.info

Komentari