(VIDEO) ĐOKOVIĆ JE POKAZAO KOLIKA JE MOĆ NJEGOVE REČI! Dovoljan je bio jedan njegov osvrt NA VAKCINU I CEO SVET JE BIO NA NOGAMA!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) ĐOKOVIĆ JE POKAZAO KOLIKA JE MOĆ NJEGOVE REČI! Dovoljan je bio jedan njegov osvrt NA VAKCINU I CEO SVET JE BIO NA NOGAMA!

U nedostatku sportskih vesti svaka reč proslavljenih asova o virusu korona širi se planetarno. Tako je bilo i sa komentarom Novaka Đokovića o vakcini. O tako bitnim stvarima trebalo bi, zato, što manje pričati u javnosti dok se situacija ne iskristališe.

Ovako je Bogdan Obradović, teniski stručnjak i Đokovićev prijatelj, prokomentarisao javnu sumnju prvog tenisera sveta o efikasnosti vakcine koja još nije ni napravljena.

Obradović naglašava upravo to, da Đoković nije rekao da ne želi da se vakciniše, već da je samo izneo sumnju.

- Mnogo će vode proteći dok vakcina ne dobije zeleno svetlo za primenu. Onda će i Novak da sedne i da razmisli da li će i kako da nastavi karijeru. On sigurno nije imao nikakvu zlu nameru, ali ovo jeste opomena čak i za njega. Đoković formira javno mnenje, ima neopisivo veliki uticaj, a virus je i dalje među nama, zbog toga treba biti vrlo pažljiv i oprezan. On je sa drugarima o vakcinaciji pričao u neformalnom razgovoru, ali smo svi videli kolika je moć njegove reči - rekao je Obradović.

Bogdana Obradovića, inače, pandemija virusa korona zatekla je u Šangaju. Priča nam da nikakve panike nije bilo, jer su se svi pridržavali mera koje su davala stručna lica. Iako Šangaj ima oko 40 miliona stanovnika i na 500 kilometara je od Vuhana, Obradović kaže da je bilo tek 200 obolelih.

- To je pre svega zahvaljujući velikoj disciplini i ozbiljnim merama predostrožnosti. Pri ulasku u svaki objekat mere vam temperaturu, svugde su dezinfekciona sredstva, a u hotelima smo dobijali pojedinačno upakovanu hranu. Svi nose maske, policijski čas nisu imali, ali su slušali preporuke vlade da ne izlaze i da se ne druže međusobno. To jeste pokazatelj snage i jedinstva kineskog naroda - objašnjava naš proslavljeni trener.

Obradović kaže da je ceo januar i februar radio kao selektor kineske dece, a na poziv Sportbiroa Komunističke partije Kine. Plan mu je da za desetak godina i sa njima, kao što je sa Srbijom, osvoji Dejvis kup i da i oni imaju broj jedan na svetu. Ipak, naglašava da neće da odustane od dece iz Srbije, da će i dalje biti kreator naših šampiona, a da će na njegovoj Akademiji organizovati i zajedničke treninge sa kineskom decom.

- Ovaj virus će nam bar pomoći da se vratimo kao porodica jedni drugima, a profesionalni sportisti će pokazati da će posle karantina sport biti još kvalitetniji. Videćete već na narednim Olimpijskim igrama koliko će svetskih rekorda biti oboreno, jer će ta želja i energija kod sportista biti sve jača - uveren je naš sagovornik.

Ceo razgovor sa našim slavnim trenerom možete pogledati u video-prilogu.

Sputnjik


Komentari