MITROGOL JE NASLEDNIK DROGBE I DIJEGA KOŠTE! Vilijan dao Čelsiju idealno rešenje za napadačke probleme!

    foto: FSS/Printskrin
    Podeli
  • MITROGOL JE NASLEDNIK DROGBE I DIJEGA KOŠTE! Vilijan dao Čelsiju idealno rešenje za napadačke probleme!

Brazilski ofanzivac očaran je Aleksandrom Mitrovićem. Srbin je naslednik Drogbe i Dijega Koste! Vilijan dao Čelsiju idealno rešenje za napadačke probleme!

Promenio je Vilijan tri kluba tokom osam godina igranja u Premijer ligi, ali nije mrdnuo iz Londona. Posle Čelsija i Arsenala, brazilski ofanzivac je ovog leta stigao u Fulam i ekspresno pronašao konekciju sa prvom zvezdom „Krejven kotidža“ Aleksandrom Mitrovićem.

Najveći trag na Ostrvu Vilijan je ostavio u Čelsiju. Tokom sedam sezona u dresu „plavaca“ Brazilac je u 339 mečeva postigao 63 gola zbog čega je i te kako pozvan da komentariše aktuelnu situaciju na „Stamford bridžu“ koja je daleko od idealne.

Katastrofalan start sezone otkazom je platio nemački strateg Tomas Tuhel, a jedan od razloga za posrtanje „plavaca“ je bez dileme i to što napadači londonskog kluba, izuzimajući Kaija Haverca i Rahima Sterlinga, nisu počeli da doprinose na terenu onim zbog čega su dovedeni.

A kao neko ko je u plavom delu Londona igrao sa vrsnim golgeterima, Vilijan je svestan šta nedostaje ovom timu Čelsija.

- Aleksandar Mitrović je veoma dobar igrač. Podseća me na Didijea Drogbu i Dijega Kostu. Srbin je jak, može da drži loptu, može da napada prostor i da postiže golove kao oni – istakao je Vilijan za „The Athletic“, pa dodao:

- Već se razumemo i pokušaćemo to da podignemo na još viši nivo. To će doći posle svake nedelje i svake utakmice koju budemo odigrali zajedno – rekao je Vilijan.

24sedam

Komentari