DEKI, OVO JE BILA TVOJA DOKTORSKA DISERTACIJA! I Murinjo bi imao šta da nauči!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • DEKI, OVO JE BILA TVOJA DOKTORSKA DISERTACIJA! I Murinjo bi imao šta da nauči!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Gent na gostovanju u utakmici 4. kola Lige Evrope rezultatom 2:0 (1:0). Taktički izvandredno pripreljmljen meč Dejana Stankovića, u stilu njegovog učitelja Žozea Murinja, ali i uz pomoć Hofenhajma koji je pobedio sa Slovanom (2:0), doneo je

Zvezda nije mogla da sanja bolji početak utakmice. Igrači se nisu pošteno ni oznojili, a na semaforu je pisalo 0:1. Njegoš Petrović je nakon samo 53 sekunde, pravom bombom sa 25 metara, savladao Sinana Bolata. Domaći su bili u neverici, crveno-beli su došli do ekspresnog vođstva. Nastavak poluvremena protekao je u očekivanoj igri. Gent je imao inicijativu, gosti su se oslanjali na kontranapade i sjajno su zatvarali sve prilaze golu koji je branio Milan Borjan. Kakvu je odbranu igrala ekipa iz Beograda svedoči činjenica da su Belgijanci prvu ozbiljnu priliku imali u 44. minutu kada je Osman Bukari odlično reagovao na centaršut Maria Fortune. Međutim, kapiten crveno-belih je fantastično reagovao i loptu izbacio u korner - to je bio poslednji detalj vredan pomena u prvom delu igre.

Drugih 45 minuta počelo je kao što se predpostavljalo. Gent je napadao, imao veći posed lopte, šutirali su plavi iz svih pozicija, ali Crvena zvezda se kao Stankovićev Inter iz slavnih dana, organizovano i mirno branila. I kada se očekivalo da puleni Vima de Dekera stignu do izjednačenja, usledio je "hladan tuš". Igrao se 58. minut kada je El Fardu Ben izveo korner, Nemanja Milunović odlično skače i duplira prednost gostiju. Do kraja utakmice, pokušavali su Belgijanci, ali bez uspeha.

Doktorska disertacija Dejana Stankovića dovela je Crvenu zvezdu na korak od plasmana u nokaut fazu. Naime, crveno-beli imaju 9. bodova, Slovan ima 3 i ukoliko želi drugo mesto, Slovaci moraju da pobede Gent u narednom kolu, a u poslednjem i srpskog predstavnika sa više od četiri gola razlike. Podsetmo, na Marakani je bilo 5:1 za Borjana i ekipu.

SD

Komentari