DEKI PRELOMIO, KANGA OD STARTA, U TIMU U FALKO! Dilema je Gobeljić ili Gajić, Ben na klupi za rezerve!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI PRELOMIO, KANGA OD STARTA, U TIMU U FALKO! Dilema je Gobeljić ili Gajić, Ben na klupi za rezerve!

Crvena zvezda igra prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa, a Dejan Stanković sprema veoma ofanzivan tim.

Crvena zvezda je na današnjem žrebu u Nionu saznala da će ako prođe Šerif igrati sa bolji iz duela Dinama i Legije, a ako ne uspe u tome - sledi selidba u Ligu Evrope gde ih čeka lošiji iz susreta Jang bojsa i Kluža.

Ipak, Zvezdi nijedan od ovih klubova ne sme da bude u glavi. Apsolutni fokus je na Šerifu koji u utorak gostuje na "Marakani"(21.00), a u tom susretu crveno-beli moraju da ostvare prednost koja će im olakšati revanš zakazan nedelju dana kasnije u Moldaviji.

Zvezda je "upalila" motore protiv Kairata (5:0), odigrala je dobar susret i u Subotici (3:1), odmorila nekoliko igrača, a sada je spremna za još jedan meč u kome će se pitati svih 90 minuta pošto će se njihov protivnik braniti.

Stanković je u najavi meča istakao da je skauting dobro odrađen, zna da opasnost preti iz kontri zbog brzih igrača, ali se neće prilagođavati protivniku nego sprema tim koji je spreman da dominira tokom čitavog susreta, dok ih naravno bude nosila i publika sa tribina.

Zvezda će tako nastaviti da igra u 4-2-3-1 formaciji koju je koristila praktično u svakom meču ove sezone, a prva promena u odnosu na Spartak biće na golu pošto se vraća Milan Borjan.

Na desnom beku je najveća dilema pošto je Gobeljić odigrao dobro protiv Kairata, dok je Milan Gajić u Subotici najavio povratak u formu, pa će ga "Mister" verovatno zbog toga ponovo staviti u prvih 11. Na levom beku je siguran Milan Rodić, dok će štoperski par činiti Radovan Pankov i Aleksandar Dragović, pošto Babić nije potpuno spreman.

U veznom redu je već primetno da su Seku Sanogo i Gelor Kanga "kliknuli", a uz to su lopte Gabonca, koji je u Subotici odigrao sat vremena, i te kako neophodne protiv Šerifa.

Napad ne bi trebalo da pretrpi naročito velike promene u odnosu na susret sa Kairatom. Mirko Ivanić i Aleksandar Katai su sjajno sarađivali, dok je vrlo dobar meč odigrao i Filipo Falko. Njega je u domaćem prvenstvu odmenio El Fardu Ben, a čim je Italijan ušao u igru pokazao je da je u sve boljoj formi.

S obzirom na to da Pavkov ima problema sa povredom, dok Krstoviću više odgovara kada uđe sa klupe kada se igra malo "otvori", mesto napadača trebalo bi da dobije opet Lois Dioni.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Zvezde za meč protiv Šerifa: Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Falko, Ivanić, Katai - Dioni.

Mondo

Komentari