DEKI PRELOMIO, PANKOV OD STARTA, BEN SAM U ŠPICU... Ovo je Zvezdinih startnih 11 za Kairat - OVAJ TIM NIKO NIJE OČEKIVAO!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI PRELOMIO, PANKOV OD STARTA, BEN SAM U ŠPICU... Ovo je Zvezdinih startnih 11 za Kairat - OVAJ TIM NIKO NIJE OČEKIVAO!

Fudbalere Crvene zvezde sutra očekuje utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Kairata u Almatiju. Šef stručnog štaba Dejan Stanković u Kazahstan je poveo 25 fudbalera i dodao da je na “slatkim mukama”.

U prethodnom takmičarskom meču protiv Vojvodine nije bilo golova, a formacija je bila sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Međutim, ni zamisao sa trojicom pozadi Stankoviću nije strana.

Tako je na primer, u generalnoj probi na pripremama u Austriji protiv Šturma upravo demonstrirana ovakva formacija. Uz novajliju Aleksandra Dragovića u poslednjoj liniji bili su Radovan Pankov i Srđan Babić.

Očekuje se da Stanković ovakav “recept” primeni i na gostovanju Kairatu. Tako bi ispred kapitena i golmana Borjana bila pomenuta trojka, a ispred njih bekovi, Milani, Gajić i Rodić, kao i Seku Sanogo i Nenad Krstičić.

Zvezda putuje u Kazahstan: Kairat ipak sa publikom, zna se i koliko će ih navijača bodriti

U evropskim takmičenjima Stanković ne mora da vodi računa o “bonus” igračima pa ima mnogo više prostora za kombinovanje, odnosno neće imati pritisak da ubaci nekog od mlađih igrača. Nešto bliži golu biće tandem Mirko Ivanić – Aleksandar Katai, a najistureniji biće El Fardu Ben.

U meču sa Vojvodinom starter je bio Nikola Krstović, a u završnici ga je zamenio Milan Pavkov. Oni nisu bili uspešni, kao ni ceo tim pošto je propušteno mnogo prilika. I sam Ben je jednom pogodio stativu, a u drugoj prilici prebacio gol. Ipak, reprezentativac Komora bi trebalo da dobije šansu ispred Krstovića i Pavkova, kao i novajlije Luisa Dionija.

Ukoliko rezultat na gostovanju bude povoljan možda u završnici šansu dobije i Dioni koji se zagrevao protiv Vojvodine, ali šansu nije dobio jer je rezultat bio veoma nepovoljan. Prednost je dobio Pavkov.

Tako bi očekivani sastav Crvene zvezde za prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo da izgleda ovako: Borjan, Pankov, Dragović, Babić, Gajić, Krstičić, Sanogo, Rodić, Ivanić, Katai i Ben.

Utakmica u Almatiju će početi u 16 časova po srednjeevropskom vremenu, odnosno 20 po lokalnom.

Revanš u Beogradu, na stadionu “Rajko Mitić” planiran je za sledeću sredu. Bolji iz ovog dvomeča biće rival uspešnijem iz duela Alaškerta i Šerifa.

24sedam

Komentari