MOŽE LI ZVEZDA DA SRUŠI KAIRAT?! PA, MORA, INAČE... Crveno-beli šest godina nisu bili u ovakvoj situacij, pa baš još od Kairata!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • MOŽE LI ZVEZDA DA SRUŠI KAIRAT?! PA, MORA, INAČE... Crveno-beli šest godina nisu bili u ovakvoj situacij, pa baš još od Kairata!

Crvena zvezda šest godina nije bila u ovakvoj situaciji. Baš od duela sa Kairatom 2015. godine, crveno-beli nisu ostvarili pobedu u prva dva meča u sezoni.

Tada je tim Miodraga Božovića pao pred Kairatom, u Beogradu 0:2 i u Almatiju 2:1, za najraniju eliminaciju u Zvezdinoj istoriji.

Šest godina kasnije, u situaciji kada Crvena zvezda više ne liči na taj klub i kada je zvanično među 50 najboljih u Evropi, isto joj se desilo.

Poraz u Kazahstanu 2:1 nadovezao se na slab remi protiv Vojvodine 0:0 u domaćem prvenstvu i upalio alarm da nešto ne štima.

Jer nije navikla da joj se ovakve stvari dešavaju poslednjih godina u kojima su dominirali srspkim fudbalom, a u Evropi takođe pravili zapažene rezultate.

Otkad je Zvezda zauzela kurs da igra grupne faze UEFA takmičenja samo jednom je morala da juri zaostatak iz prvog susreta u kvalifikacijama.

Bilo je to u meču sa Krasnodarom 2017. godine i tada jako dobrog poraza 3:2 u Rusiji, ako za poraz može tako da se kaže.

Svako ko je bio na ultra-modernom stadionu Krasnodara mogao je da vidi zadovoljstvo na licu svih fudbalera Zvezde, kao da su znali da će u revanšu uspeti da nadoknade, što i jesu.

Sada to ne može da se kaže za Almati, u kome su izabranici Dejana Stankovića pognute glave se vratili kući.

Jer Zvezda je bila favorit, klub sa većim rejtingom i iskustvom (znanjem) igranja u Evropi, pa čak ni remi ne bi zadovoljio ambicije.

Možda onaj jučerašnji da, ako se pogleda (loša) partija u gradu udaljenom skoro 4.500 kilometara.

Milojevića je prošla Krasnodar na pravilo gola u gostima (2:1) i ušla u grupnu fazu Lige Evrope posle 10 godina.

Nešto što će kasnije da se ispostavi kao "zaštitni znak" Milojevića, a ne sreća kao što mnogi misle jer u fudbalu to ne postoji, osim na trenutke, već isključivo samo rad i kvalitet.

Sada upravo taj gol u gostima ne može da joj pomogne, odnosno trijumf 1:0, zbog novog pravila da se ukine i to će biti meč sa dve oštrice.

Sa jedne strane deluje da nikad nije ništa izgubljeno i sve može da se stigne, a druge taj jedini pogodak u Almatiju ne vredi skoro pa ništa.

Biće interesantno videti hoće li Crvena zvezda krenuti u juriš na Kairat u revanšu ili će čekati šansu strpljivo.

Potrebna su joj dva gola do sudara sa Šerifom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega nema mesta improvizaciji.

Trener Dejan Stanković je na ispitu. Verovatno najtežem do sada kao trener.

Položio je nekoliko teških poput Libereca, Genta, Partizana, pa i Hofenhajma (o Milanu da ne pričamo zbog eliminacije), ali sada će biti u specifičnoj situaciji.

Moraće da naredi juriš na gol Kairata, sa svim oružjem koje ima.

A ima jako sa Kataijem, Ivanićem i Benom, koji su znali i mnogo jače timove od Kairata da reše.

Samo mora da proradi protiv objektivno slabijeg rivala.

B92/M. S.

Komentari