MITROGOL INSISTIRA DA IGRA, PIKSI NEĆE NI DA ČUJE ZA IRCE! Orlove interesuju samo tri boda!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • MITROGOL INSISTIRA DA IGRA, PIKSI NEĆE NI DA ČUJE ZA IRCE! Orlove interesuju samo tri boda!

Srbija napada Republiku Irsku (sutra, 20.45) u kvalifikacijama za SP u Kataru, i u sastavu će možda biti čak dvojica Mitrovića. Stefan bi trebalo da bude jedan od stubova odbrane, a Aleksandar čeka dozvolu lekara.

Ako je dobije, onda će "orlovi" sa najboljim strelcem u istoriji svoje reprezentacije i aktuelnih kvalifikacija da zaprete domaćinu u pohodu ka nova tri boda.

Naša reprezentacija je do sada odigrala deset mečeva sa Republikom Irskom. Ukupan skor je uz nas - pet pobeda, tri remija, uz dva poraza.

Poslednji trijumf u Dablinu (1:0) 2017. otvorio nam je put ka SP u Rusiji, a junak je bio strelac gola u 55. minutu Aleksandar Kolarov.

Selektor Dragan Stojković je već posle ubedljive pobede u subotu nad Luksemburgom (4:1) najavio da će u Dablin da povede ekipu koja ni Irce neće "zarezivati dva odsto", već će da krene po tri boda, koji će da nas i dalje drže na vrhu tabele.

- Utakmica sa Luksemburgom je bila idealan test za nas. Još jednom smo dokazali da imamo sjajnu atmosferu u timu i da su momci ispoštovali sve dogovore. Imali smo mali pad u igri i posle primljenog gola je odmah usledila adekvatna reakcija. U Dablinu želimo nova tri boda i to nam je vrlo jasan cilj - podgreva Stojković, u svom stilu, atmosferu pred večerašnji meč.

Srbija je na kontrolnom meču protiv Katara u Debrecinu (4:0) pokazala da nije spremna na bilo kakvu vrstu kalkulacija. Ni kada je reč o takozvanim prijateljskim duelima, a ni onim za bodove koji su kao hleb nasušni na putu ka Mundijalu 2022.

Ipak, pitanje svih pitanja pred današnji duel na "Aviva stadionu" glasi - napadamo li Irce sa Aleksandrom Mitrovićem ili sa Dušanom Vlahovićem i Lukom Jovićem. Bez obzira na to što ima navijača koji misle da je to, u suštini svejedno, surova statistika kaže da - nije!

Stojković je do današnjeg zvaničnog treninga ostao zagonetan i vrlo je moguće da će po poslednjeg trenutka i zvaničnog objavljivanja sastava oba tima to biti tajna čak i za njegovog kolegu Stivena Kenija.

- U Dablinu nas ne čeka uopšte laka utakmica. Irska ima sjajan tim i karakter i to je pokazala već na meču u Portugaliji, kada je spletom okolnosti izgubila utakmicu u kojoj je imala prednost do 89. minuta - poručio je iz Dablina vezista Srbije Nemanja Gudelj, koji je u martu 2014. godine, u istom ovom gradu, kod selektora LJubinka Drulovića debitovao za "orlove" u njihovoj pobedi u prijateljskom meču (2:1).

GRUPA A

Utorak

Azerbejdžan – Portugalija18.00

R. Irska – Srbija 20.45

1. Srbija 4 3 1 0 11:6 10

2. Portugalija 4 3 1 0 8:4 10

3. Luksemburg 4 2 0 2 5:8 6

4. R. Irska 4 0 1 3 4:7 1

5. Azerbejdžan 4 0 1 3 3:6 1

7. KOLO (9. oktobar)

Azerbejdžan – R. Irska

Luksemburg - Srbija

Novosti.rs

Komentari