EVROLIGI PRETI RASPAD, ZVEZDA JE POKUŠALA DA TO SPREČI, ALI... Nebojša Čović otkrio ono čega se svi plaše, hoće li razum prevladati?!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • EVROLIGI PRETI RASPAD, ZVEZDA JE POKUŠALA DA TO SPREČI, ALI... Nebojša Čović otkrio ono čega se svi plaše, hoće li razum prevladati?!

Nebojša Čović je otkrio kako se Crvena zvezda postavila u situaciji oko ruskih klubova u Evroligi.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović oglasio se povodom incidenata koji su se desili na meču Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Pričao je o transparentima, zastavama i reakcijama navijača, kao i o situaciji sa reakcijom porodice Erona Vajta na sve što se dešavalo. Na kraju se osvrnuo i na sakncije koje trpi Rusija, ali i ruski sportisti.

Naglasio je da on smatra da su sankcije prema sportistima nepravedne, ali da se ne treba začuditi ukoiliko dođe i do dubokih podela u evropskom sportu.

"To je histerija, to je ludilo sa preko 6.000 sankcija koje su uvedene Rusima. Na žalost ne mislim da će Rusi moći da se takmiče. Moguće su i razne podele, da imate zapadne i istočne sisteme takmičenja. Odraziće se ova situacija i već se odražava na sport", zaklučio je Čović.

On je otkrio i kako se klub postavio po pitanju isključenja ruskih timova iz Evrolige. Glasalo se za to da li će se rezultati timova iz Rusije potpuno izbrisati, a crveno-beli su glasali protiv toga.

"U Evroligi su brisani rezultati protiv ruskih timova kao da nikada nisu postojali, a Zvezda je glasala protiv toga. Mi mislimo da to nije sport", kratak je bio Čović.

Mondo

Komentari