KO JE BOLJI, PARTIZANOVA MLADOST ILI ZVEZDINO ISKUSTVO?! Evroliga analizirala večite...

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • KO JE BOLJI, PARTIZANOVA MLADOST ILI ZVEZDINO ISKUSTVO?! Evroliga analizirala večite...

Uskoro počinje nova sezona Evrolige u kojoj će Srbija konačno dočekati da ima dva predstavnika. Pored Crvene zvezde koja je tu kao šampion ABA lige, Partizan će zaigrati u elitnom društvu jer je dobio specijalnu pozivnicu za sezonu ispred nas. A "večiti" očigledno ove sezone imaju vrlo različite timove!

Ekipa Partizana će biti u proseku najmlađi tim ovogodišnjeg takmičenja, pošto Željko Obradović ima tim sa prosečnom starošću od 25,7 godina, dok je Crvena zvezda među najiskusnijim timovima sa prosečnom starošću od 28,9 godina.

Najstariji tim ima Olimpija iz Milana čija je prosečna startost ekipe jedina preko 30 godina, a prate ih Real Madrid, Fenerbahče i Makabi Tel Aviv, nakon čega dolaze Barselona i onda na šestom mestu Crvena zvezda.

Što se tiče Partizana jedini tim koji je blizu je Panatinaikos Dejana Radonjića. Doskorašnji trener Zvezde se odrekao nekih iskusnijih igrača poput Nemanje Nedovića i sada ima sastav prosečne starosti 25,9 godina, slede Alba iz Berlina i Baskonija, pa Žalgiris, dok je ostatak ekipa u proseku dosta stariji od ove grupe.

Sa jedne strane ćemo u Beogradu gledati mladog i perspektivnog trenera sa iskusnim i prekaljenim timom, a sa druge Željka Obradovića sa najmlađim timom elitnog takmičenja. Šta vi mislite, ko će se bolje pokazati?

Mondo

Komentari