PARTIZAN ČEKA POZIV EVROLIGE, ŠPANSKA MARKA DIGLA GROBARE NA NOGE! Da li je ovo realno, ako čuveni lis pitate itekako!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN ČEKA POZIV EVROLIGE, ŠPANSKA MARKA DIGLA GROBARE NA NOGE! Da li je ovo realno, ako čuveni lis pitate itekako!

Nokaut faza takmičenja u Evrokupu počela je šokantnim eliminacijama najvećih favorita, Huventuda i Partizana. Španski tim je na svom terenu poražen od nemačkog Ulma, a crno-beli, takođe u ulozi domaćina, u neverovatnoj završnici su eliminisani od turskog Fruti Ekstra Bursaspora.

Zato se odmah nameće pitanje da li treba menjati novi sistem takmičenja koji se prvi put igra ove sezone, pre svega to da od osmine finala pa nadalje nema revanš mečeva i da se u svakoj fazi sve rešava u jednoj utakmici.

Veliko je pitanje da li je Evrokupu u interesu da ovako rano ostane bez najkvalitetnijih, ali i najatraktivnijih ekipa, a tom temom se bavi i španska ''Marka''.

''Format takmičenja je već doveden u pitanje jer se smatra nepravednim da se mora igrati duga regularna faza od 18 utakmica, a zatim se sve to mora odigrati u jednoj utakmici od osmine finala'', piše ''Marka'' i prenosi i izjavu trenera Partizana Željka Obradovića koji je istakao da ovakav sistem ''nije fer'', ali u tome nije tražio alibi za poraz, već je istakao da su to svi znali još od letos i da su imali vremena da se pripreme.

Tiražni španski list se u svom tekstu pozabavio i preostalim mogućnostima da Huventud i Partizan sledeće sezone ipak zaigraju u Evroligi.

''Sada ni Huventud, ni Partizan zbog sportskih zasluga neće moći da dođu do Evrolige. U slučaju srpskog kluba, to im je bio jedan od ciljeva u sezoni. Moraće sada da sačekaju poziv iz elitnog kontinentalnog takmičenja, koje još ne zna koji će biti kriterijumi za plasman u naredno izdanje, niti koliko će ekipa učestvovati i da li će ruski klubovi biti tamo, iako se to čini komplikovanim'', piše ''Marka''.

Ono što ''Marka'' nije napomenula jeste i to da Partizan ima još jednu šansu da se kroz plej-of AdmiralBet ABA lige domogne plasmana u Evroligu, ali ni taj put za crno-bele neće biti nimalo lak, pogotovo jer bi u slučaju eventualnog finala sa Zvezdom crveno-beli imali prednost domaćeg terena.

Sportsske.net

Komentari